Labdarúgás

2023.09.27. 19:40

NB II foci - A 81. percben fordított a Gyirmót - A csapat új edzője sajnálja, hogy nem jött előbb ez az eredmény

A hét közben edzőváltáson átesett Gyirmót - melyet Csizmadia Csaba helyett már Tamási Zsolt irányít - ugyan a 70. percben hátrányba került, de Madarász Márk duplájával a hajrában fordított, így megszerezte szezonbeli első győzelmét.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Gyirmót FC Győr–FC Ajka 2–1 (0–0)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 628 néző. V.: Berényi.
Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák (Csörgő, 50.), Szegi, Helembai (Jova B., 67.) – Szőke (Adamcsek, 75.), Kovács M. – Kicsun (Madarász, 67.), Soltész, Medgyes – Pethő. Megbízott vezetőedző: Tamási Zsolt.
Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics, Görgényi, Présinger – Csizmadia (Gaál B., 83.), Vogyicska (Tóth G., 65.), Sejben (Tar, 75.), Berzsenyi (Rabatin, 65.), Antal – Szarka (Horváth P., 83.). Vezetőedző: Jeney Gyula.
Gsz.: Madarász (79., 81.), ill. Csizmadia (70.). Kiállítva: Jagodics (74.).
70. p: Görgényi csúsztatta tovább a labdát, ami a hosszú saroknál érkező Csizmadia elé került, ő pedig a védők gyűrűjében 4 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0–1.
79. p: Madarász remek testcsellel csapta be védőjét, majd jobbal 13 méterről a balra mozduló Horváth D. mellett laposan a kapu jobb oldalába lőtt. 1–1.
81. p: Adamcsek lőtt 7 méterről a bal kapufára, a kipattanó labda Madarász elé került, aki 4 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt. 2–1.

Az első játékrészben ki­­egyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat támadói előtt adódott lehetőség, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Szünet után lüktetőbbé vált a játék, mindkét csapat többet mutatott az addigiaknál, ami aztán gólokban is megmutatkozott. A vendégek vezetésére két hazai gól érkezett válaszként, így megszületett a várt gyirmóti győzelem.

Tamási Zsolt: – Az elmúlt hetekben is benne volt ez az eredmény, nagyon sajnálom, hogy nem korábban jött. Az Ajka nem azt a játékstílust választotta, ami jellemző rá, megszállták saját térfelüket, nehéz volt ellenük játszani, türelmesnek kellett lenni. Annak külön örülök, hogy ilyen körülmények között, heroikus küzdelem mellett sikerült fordítanunk. Remélem, sokat fog ez jelenteni a jövőt illetően. Szerencsére a mi tervünk vezetett eredményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában