Női kézilabda

2023.09.27. 20:40

NB I – Tizenhat góllal győzött Kisvárdán a Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC 20–12-es félidőt követően 39–23-ra győzött Kisvárdán a női kézilabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Győri-Lukácsék biztosan győztek.

Kisvárda–Audi-ETO 23–39 (12–20)

Kisvárda, Városi Sportcsarnok, ­NB I-es női mérkőzés, 500 néző. V.: Héjja, Kónya.

Kisvárda: Torda – AKIYAMA 8/4, Kar­nik 3, Bucsi 2, Sápi 3, Siska 3, Mérai. Cs.: Mátéfi (kapus), Juhász 3, Rosokha, Novak, Kovalcsik, Ayano, Makó, Szabó ­­L. 1. Edző: Józsa Krisztián.

Audi-ETO: DUIJNDAM – Győri-Lukács 3, Nze Minko 4, Oftedal 2, Brattset Dale 3, Blohm 1, SZÖLLŐSI-SCHATZL 5. Cs.: Dobány (kapus), Haugsted 3, GROS 7/3, De Paula 4, HOVDEN 5, Broch, Farkas E., Farkas J. 2. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 10/7, ill. 4/3. ­Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

A vendégeknél nem volt a keretben a dán kapus, Sandra Toft, helyette a fiatal Dobány Kitti volt Rinka Duijndam váltótársa. Ugyancsak hiányzott a dél-koreai Rju Un Hi, aki hazája válogatottjával szerepel az Ázsia Játékokon.

A győri csapattal a 10. percig tartotta a lépést a hazai együttes, de aztán 5–6 után a zöld-fehérek folyamatosan léptek el a Kisvárdától, és már a szünetre megnyugtató előnyre tettek szert. A második harminc percben még egyértelműbb volt a győri csapat dominanciája, fokozatosan nyílt ki az olló, a vége 16 gólos diadal lett.

Ulrik Kirkely: – Olyan csapat ellen játszottunk, amely sok jól szervezett támadást vezetett, egy az egy elleni párharcban kemények volt. A fő célunk az volt, hogy hatvan percen keresztül megfelelően tudjunk koncentrálni. Ez remekül sikerült, így összejött a győzelem.

Farkas Júlia: – Az eleje ugyan még szoros volt, de nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani. Az első félidő végére sikerült a magabiztos előny kialakítása. A második félidő utolsó tíz percében ugyan voltak figyelmetlenségeink a védekezésben, de összességében jó mérkőzésen vagyunk túl.

Józsa Krisztián: – Ameddig erővel bírtuk, megpróbáltuk felvenni a tempót az ETO-val, az első húsz percben voltak olyan dolgok, amelyek a saját szintünkön lévő ellenfelek ellen később használni tudunk majd. A nagy különbség a lerohanásokban volt a két csapat között, minden hibánkat megbüntette az ETO.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában