Női kézilabda

2023.09.08. 12:44

A francia Brest Bretagne otthonában kezd az Audi-ETO a Bajnokok Ligájában – videó

Vasárnap 16 órakor a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitányán a francia Brest Bretagne vendége lesz a legutóbbi sorozatban bronzérmes Győri Audi ETO KC.

Kisalföld.hu

Sandra Toft reméli, győzelemmel kezdik a BL-t.

Fotó: Kovács Anikó

„Az első Bajnokok Ligája-találkozó mindig sok szempontból tartogat magában érdekességeket. Brestben sosem könnyű játszani, az erőnléti állapotunk kulcsfontosságú lesz, mivel az ellenfél csapatában jó fizikumú játékosok szerepelnek. Ha a mérkőzés sebességét mi tudjuk meghatározni, mindenképp eredményes meccsünk lehet” – tekintett az első BL-mérkőzésre Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Nagyon örülök, hogy a Brest ellen megkezdjük szereplésünket a Bajnokok Ligájában. A Brest jó csapat, hazai pályán mindig jól szerepelnek. Nekünk meg kell mutatnunk, mennyire keményen tudunk játszani. Biztos vagyok abban, hogy hatvan percen keresztül küzdenünk kell a győzelemért. Három évig játszottam Brestben, nagyrészt a covid ideje alatt. Viszont emlékszem számos olyan mérkőzésre, amelyen fantasztikus hangulat volt az arénában” – nyilatkozta Sandra Toft, a győriek dán kapusa.

A francia együttest 2004-ben alapították Brest városában HBF Arvor29 néven. Először a 2011/2012-es versenykiírásban nyerték meg a francia bajnokságot. Ezt követően csődeljárást kezdeményeztek a klub ellen, ezért a 2012/2013-as idényt csupán a harmadosztályban játszotta. A 2014/2015-ös szezon óta ismerhetjük őket Brest Bretagne Handball néven.

Egy szezonnal később már másodosztályú csapatként elhódították a Francia Kupát és feljutottak az első osztályba. Eddigi legnagyobb sikerüket a 2020/2021-es évadban érték el, ugyanis újra élvonalbeli bajnoki címet ünnepelhettek, valamint ezüstérmesek lettek a Bajnokok Ligájában. Érdekesség, hogy a francia csapat a Final Four elődöntőjében éppen a Győri Audi ETO KC-t ejtette ki, és jutott a döntőbe, ahol a Vipers ellen szenvedtek vereséget. A legutóbbi BL-kiírásban a negyeddöntőig meneteltek, akkor a Team Esbjerg állította meg őket.

Vezetőedzőjük Pablo Morel, az idei szezonra pedig hét új játékost igazoltak: Audry Dembelét, Charlotte Cholevovát, Juliette Faurét, Valeriia Maslovát, Iva Mladenkovát, Katharina Filtert és Alexandrina Cabral Barbosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában