Labdarúgás

2023.08.30. 17:32

Tuboly az ETO-tól kölcsönbe a Debrecenhez került

Kisalföld.hu

20220508 Győr Merkantil Bank Liga NB II. ETO FC Győr - III. ker TVE labdarúgó mérkőzés Képen: EGERSZEGI TAMÁS, Tuboly Máté Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Az ETO tehetséges fiatal játékosa, Tuboly Máté a jelenlegi szezon további részét az élvonalbeli Debrecen gárdájánál tölti. Az utánpótlás-válogatott középpályás remek tapasztalatokat szerezhet az NB I-ben a Loki színeiben - adta hírül az eto.hu.

A 18 esztendős Tuboly Máté 2020-ban érkezett az ETO akadémiájára, ahol először az U17-es gárdában szerepelt, majd nem volt még 16 éves, amikor már az U19-es csapatot erősítette. A felnőtt mezőnyben 2021 februárjában mutatkozott be, az akkor megyei I. osztályú ETO Akadémia színeiben. Az NB II-es debütálásra sem kellett sokat várni, 2021. május 16-án, még a 17. születésnapja előtt, a Vasas otthonában állt be csereként a mérkőzés hajrájában. Azóta 49 bajnokin lépett pályára, melyeken 2 gólt szerzett, míg a MOL Magyar Kupában 7 alkalommal öltötte magára a klub mezét. 

Tehetségét jól bizonyítja, hogy az NB I-es szezont három győzelemmel kezdő Debrecen érdeklődését is felkeltette, ugyanis a hajdúságiak 2023/2024-es szezonra kölcsönveszik a fiatal játékost.

Ez a kölcsönszerződés mindegyik fél számára kedvező, hiszen a játékos megtapasztalhatja az élvonal légkörét, majd ezzel a rutinnal térhet vissza Győrbe a jövő nyáron. 

Köteles László, az ETO sportigazgatója szerint is Tubolynak nagy hasznára lehet  a debreceni kölcsönjáték.

- A nyári igazolásoknak köszönhetően nagyon megerősödött a keret, ettől függetlenül sok fiatal játékosunk van. Nem szeretnénk olyan csapat benyomását kelteni, ahol a játékosok inkább elkallódnak, mint fejlődnek. Ebből a szempontból várható volt, hogy lesznek kölcsönben máshol pályára lépő játékosaink. Máté esetében érkezett ez az élvonalbeli érdeklődés, ami neki és a klubnak is hatalmas lehetőség. Nagyon tehetséges játékos, aki lejátszott jó pár NB II-es mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy az első osztályban is meg fogja állni a helyét, majd pedig egy év múlva várjuk vissza komoly élvonalbeli tapasztalattal – mondta a sportigazgató a győri klub honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában