Kajak-kenu

2023.08.16. 13:46

Győriek szereztek kvótát a maratoni világbajnokságra

A minap rendezték a kajakosok és kenusok második válogatóját a maratoni világbajnokságra. A győri Graboplast VSE versenyzői közül többen is indulási jogot szereztek.

Kisalföld.hu

Kolozsvári Brúnó jól szerepelt a válogatón.

Fotó: MKKSZ

A győri Graboplast VSE versenyzői közül Kolozsvári Brúnó rövid körön megszerezte a vb-indulás jogát, miután a válogatón a 3,4 km-es versenyen 2. lett. Czéllai-Vörös Zsófia a 3., Varga Olivér az 5., míg Boros Adrián a 6. helyen végzett, így ők ezen a távon nem indulnak majd a vb-n.

A klasszikus távon Czéllai-Vörös Zsófinak nyernie kellett, hiszen Kiszli Vanda védettsége miatt nem indult, így csak a győzelem jelentett számára biztos világbajnoki részvételt. A győri kajakos remekül ment és 10 mp-es különbséggel győzött.

Varga Olivér a férfiak mezőnyében 2.-ként végzett. Elsőéves U23-as versenyzőként ezt azt jelenti, hogy akár a korosztályában is indulhat. Kolozsvári Brúnó (kajak) és Szmandray Benedek (kenu) az 5. helyen ért célba.

Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó párosban megnyerte a válogatót, így A egységként utazhat a vb-re.

Pálla Bálint az kenu egyéni után a párosban is 3. lett, így lecsúszott a lehetőségről, ahogy az Ivancsó–Nyíri duó is a kajakosok között.

A maratoni világbajnokságot augusztus 30. és szeptember 3. között rendezik a dániai Vejen Koldingban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában