Cselgáncs

2023.08.05. 19:33

A második forduló jelentette a végállomást a győri Ungvári Attilának

A budapesti Judo Hungary Masters zombati versenynapján a mieink az erős mezőnyben nem jutottak tovább a második fordulónál, de a Győri AC versenyzője, Ungvári Attila egy lépéssel közelebb került a párizsi olimpiai részvételhez.

Kisalföld.hu

Ungvári Attila (balról) az olimpiai bronzérmes Ressel ellen győzelemmel kezdett.

A háromszoros Európa-bajnok Ungvári Attila sorsolása nem volt kifejezetten kedvező, hiszen már a nyitányon egy olimpiai érmessel kellett összemérnie erejét. A németek csapatban tokiói bronzérmes versenyzője, Dominic Ressel nagy erőfeszítésre kényszerítette a győriek sportolóját, de ő állta a sarat, és a hosszabbításban vazarival megszerezte a győzelmet. A második fordulóban a japánok tokiói Grand Slam-győztese, Kohara Kenya következett, aki egy apró hibát kihasználva vívta ki a továbbjutást. Mivel ez az összecsapás a legjobb tizenhat között volt, Ungvári Attila nem kapott javítási lehetőséget, de 288 olimpiai kvalifikációs ponttal gazdagodott, ezzel  megerősítette pozícióját a 2024-es párizsi olimpia leendő kvótásai között.

„Minden meccsen előfordul ilyen, hogy véletlenül belekapunk az ellenfél szemébe, de ez a bíró közölte, hogy a következő esetnél leléptet – mondta tanácstalanul Ungvári Attila a Kohara elleni összecsapás után. – Eléggé kizökkentett a dolog, nem figyeltem arra a technikára, amelyet a japán alkalmazni szokott, és sajnos eldobott. Sajnálom, hogy nem tudtam én sem hosszabb programot nyújtani a közönségnek, csodálatosan szurkoltak.”

A Judo Hungary Masters 2023 vasárnapi versenynapján hat judósunk lép majd tatamira, köztük +100 kg-ban a SZESE Győr sportolója, Sipőcz Richárd és a GYAC-os Cserkaszov Mihály.

Eredmények – 81 kg. 1. forduló: Ungvári Attila–Dominic Ressel (német) aranyponttal 7–0. 2. forduló: Ungvári Attila–Kohara Kenya (japán) 0–10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában