Kajak-kenu

2023.08.24. 12:01

A győri Kopaszék futamgyőzelemmel jutottak tovább a kvótaszerző világbajnokságon

A címvédő Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős futamgyőzelemmel kezdte meg szereplését a kajak kettesek 500 méteres versenyében a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Kisalföld.hu

Nádas Bence és Kopasz Bálint (jobbra) hajója jól ment.

Fotó: MW-archív

A magyar duó – amelynek az első hat között kell zárnia ahhoz, hogy kvótát vagy kvótákat gyűjtsön Magyarországnak a jövő évi, párizsi játékokra – csütörtöki első pályáján már féltávnál az élen haladt, végül magabiztosan utasította maga mögé ellenfeleit. Előfutamos sikerével – hasonlóan a többi hajóhoz – a középfutamba került.

"Beültünk a hajóba Bálinttal és előtörtek a tavalyi érzések. Jól mozogtunk együtt, hasonlóan építettük fel a pályát, mint korábban és szerencsére a végén nem kellett megfeszülnünk. Szerintem sok energiát spóroltunk a következő napokra" – nyilatkozott Nádas Bence, aki a négyessel is harcba száll az olimpiai kvótáért.

Az 1000 egyesben olimpiai bajnok Kopasz Bálint emlékeztetett, hogy mindössze három hetet tudtak együtt készülni a vb-re, ezzel együtt nagyon jónak érzi a formájukat.

"Remélhetőleg a középfutamban még jobbak leszünk. Egyelőre szerényen annyit mondok, hogy az egy-hatot célozzuk meg, de ha a döntő napján kijön egy jó forma, akkor nem kizárt a dobogó sem" – fogalmazott a győri Graboplast VSE versenyzője.

Nádasékat megelőzően a kajakos Lucz Anna és a kenus Balla Virág is megkezdte szereplését 200, illetve 500 méter egyesben, ezek a számok nem szerepelnek az ötkarikás játékok műsorán.

A tavalyi vb-n bronzérmes Lucz harmadik lett első pályáján a lengyel és kanadai riválisa mögött, de mivel egyenes ágon nem lehetett döntőbe jutni, ellenfeleihez hasonlóan a középfutamban folytathatja. A 200-on párizsi kvótáért küzdő Ballának a hosszabb távon lett volna lehetősége kihagyni a második fordulót, ehhez az első három között kellett volna zárnia, ám ötödikként ért célba, így az egykori győri kenus is a középfutamból harcolhatja ki a legjobb kilenc közé kerülést.

A mix párosoknál a Takács Kincső (Graboplast VSE), Hajdu Jonatán kenuegység ötödik lett futamában, így a középfutam a következő állomás. 

A most rajtolt számok mindegyikében szombaton rendezik a középfutamokat és vasárnap a döntőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában