Kajak-kenu

2023.07.07. 13:02

Világbajnoki cím a korosztályos vb-n győri segítséggel

Az olaszországi ICF ifjúsági, U23 világbajnokság első döntős délelőttjén mind a tizenhat A döntőben szurkolhattunk a magyar egységeknek. A fiatalok ki is tettek magukért, hiszen összesen 6 arany- , 4 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek. Ebből négy aranyat a kajakos csapathajók szereztek, mind a négy K IV-es egység győzelmet aratott Auronzóban. A győri Tamás Gergő is világbajnok lett.

kisalfold.hu

Az aranyérmes csapat.

Győri első helynek is lehetett örülni: a Graboplast VSE kajakosa, Tamás Gergő ugyanis tagja volt az ötszáz méteren győztes ifjúsági kajakos négyesnek. A Samu Péter, Kollek Bálint, Hidvégi Zalán és Tamás Gergő alkotta egység szerezte a magyar csapat első aranyérmét. A fiúk a második 250 méteren nem találtak kihívóra, ekkor tudtak jelentősen ellépi az egész mezőnytől, és végül magabiztosan győztek. Tamás Gergő felkészítője édesapja, Tamás Gábor.

A világversenyen amúgy Tamás Gergő mellett Nagy Zakariás (C IV, 500 m), Erdélyi Tamás (K I, 5000 m és K I, 5000 m, mix váltó) ) és Rumi Gergő (C IV, 500 m) képviseli a győri színeket.

 

 

Korábban Nagy Zakariás mutatkozott be az olaszországi korosztályos vb-n, az első három hely már azonnal döntőt ért az előfutamban, és Nagyék nem is bíztak semmit a véletlenre: remekül hasítottak, és nagy fölénnyel nyerték futamukat, a legjobb idővel kvalifikáltak magukat a döntőre.

 

 

Mivel Rumiék számában összesen kilencen indulnak, míg 5000 méteren – ahol Erdélyi két számában versenyez – nincs létszámkorlát a fináléra vonatkozóan, annyian indulnak, ahányan beneveznek, így ők automatikusan döntősök.

Ma 9.57-kor az ifjúsági C IV 500 méteren Nagy Zakariásnak, 11.32-kor az U23-as C IV  500 méteren Rumi Gergőnek, 18.45-kor az U23 K I 5000 méter mix váltóban Erdélyi Tamásnak, vasárnap 14.10-től pedig K I 5000 méteren ugyancsak Erdélyinek szurkolhatunk a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában