Közösségépítő sport

2023.07.12. 10:24

A sárkányhajók is versengtek a tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon

A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál keretében rendezték meg a XVIII. Amatőr Sárkányhajó Versenyt. A házigazda szerepkör rendszerint a Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesület tagjaira hárul. Önkéntes alapon, nagy igyekezettel szervezik meg évről évre ezt a versenyt, ami túlmutat a sporton, közösségeket épít, és ahol barátságok születnek.

Kisalföld.hu

„Az egyesületünk 18 évvel ezelőtt alakult meg mint Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesület, mi voltunk az első bejegyzett sárkányhajó-egyesület a tatai Öreg-tavon – tudtuk meg Dunárné Ágnestől, a tatai sárkányhajósok csapatkapitányától. – A sport, a mozgás szeretete hozott és tart össze bennünket, és persze szeretünk kint lenni a szabadban. A Víz, Zene, Virág Fesztivál amatőr sárkányhajóversenye a saját rendezvényünk, így rendezőként ezen nem veszünk részt. Év közben viszont lehetőség szerint több versenyen is sárkányhajóba szállunk. Rendszeres résztvevők vagyunk a Győr-Moson-Sopron vármegyei Kimle sárkányhajósainak versenyén, velük testvérkapcsolatokat ápolunk. Rendszerint ott vagyunk Dorogon is, a „Vidám Oroszlán – Izsó Veronikáért” Alapítvány által szervezet jótékonysági sárkányhajó-összejövetelen, amelyen egyik társunk beteg kislányának felépülésére gyűjtünk.” 

„A tatai versenyünk jól sikerült, tíz sárkányhajóegység küzdött meg egymással több kategóriában a 10-es és 20-as hajóosztályokban, női, férfi és mix kategóriákban, kétszáz és kétezer méteren” – tette hozzá Dunárné Ágnes. 

A győri SZESE Dragonkillers sárkányhajósai két 2. és egy 3. helyezést szereztek Tatán.

A rendező Tatai Sárkányok ugyan nem evezhettek, de azért volt tatai csapat a vízen. A Tatai Hódy SE sárkányhajósai két kategóriában is megmutatták, komolyan kell velük számolni, ugyanis mindkét kategóriában megszerezték az első helyet. A döntők utáni eredményhirdetésen nemcsak a részt vevő csapatokat tapsolták meg, hanem a rendezők nagyszerű csapatát, a Tatai Sárkányokat is. 

Eredmények

A Víz, Zene, Virág Fesztivál amatőr sárkányhajóversenyének győztesei: Tatai Hódy SE (Gyakorlott Versenyzők Kupája 200 méter és 2000 méter, Tó Túra Kupa), Szigeti Sárkányok (Amatőr Versenyzők Kupája 200 méter, 10-es mix 200 méter és 10-es férfi 200 méter). A-HÍDragon (10-es női 200 méter). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában