Női labdarúgás

2023.06.01. 20:25

Másodszor is kikapott, ezüstérmes lett az ETO FC Győr, köpött a Fradi edzője?

A finálé második mérkőzését is elveszítette az ETO FC Győr női csapata az FTC ellen, így ezüstérmet szerzett a bajnokságban. A meccs után a győri edzőt – állítása szerint – a ferencvárosi másodedző arcon köpte.

kisalfold.hu

Tiffany Cameronék (balra) rúgott gól nélkül maradtak a döntőben.

Fotó: Nagy Gábor

ETO FC Győr–FTC 0–3 (0–3)

Győr, ETO Stadion, Simple Női Liga, bajnoki döntő, 2. mérkőzés. V.: Urbán.

ETO: Borók – Kaziupa (Sali, 73.), Nagy F., Savanya, Kovács L. – Vida (Hollingsworth, 73.), Herczeg (Kern, 73.), Süle, Öreg (Németh L., 59.) – Kocsán (Siklér, 83.), Cameron. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

FTC: Bíró – Ott (Demeter, 75.), Csigi, Németh D. – Barker (Bradics, 75.), Fenyvesi (Nagy V.), Papp, Csányi (Pusztai, 60.), Szabó V. – Vágó, Garcia (Czellér, 70.). Játékos-edző: Vágó Fanny.

Gsz.: Vágó (10.), Fenyvesi (26.), Csigi (42., 11-esből).

A párharc első, hétfői felvonását a Groupama Arénában 1–0-ra a címvédő ferencvárosiak nyerték, így az ETO FC Győr elleni, csütörtöki, Győrben lejátszott meccsének úgy vághattak neki a csapatok, hogy győzelemmel az FTC lezárja a bajnoki címért folyó versenyt, hazai siker esetén viszont folytatódik a párharc, és vasárnap a harmadik meccsen ismét összecsapnak a felek.

Bár bizakodóak voltak a győriek, az FTC gyakorlatilag az első félidőben lezárta a párharcot: a győrieknek nem volt kaput eltaláló lövése, miközben az FTC játékosai nyolcszor lőttek kapura. Az egyikből már a 10. percben megszerezték a vezetést a vendégek, miután Vágó Fanny egy beadást követően szépen vette át a labdát, majd nyolc méterről a kapuba lőtt. 0–1.

A 26. percben Fenyvesi Evelin szinte álló helyzetből, 15 méterről lőtt kapura, emelését pedig már nem tudta védeni a győri kapus, így megduplázta előnyét a Ferencváros. 0–2.

A hajrában Alesia Garcia buktatásáért ítélt tizenegyest Urbán Eszter, a büntetőt pedig Csigi Eszter magabiztosan értékesítette.

A második félidőben már nem változott az eredmény, a győriek mindent megtettek a szépítő gólért, de ez nem jött össze, így a Magyar Kupa-győzelem mellett a bajnokságban egy ezüsttel gyarapították éremgyűjteményüket az ETO játékosai.

 

Dörnyei Balázs: – A helyzetkihasználással akadtak leginkább gondjaink, voltak lehetőségeink, de nem tudtunk ezekkel élni, hátul pedig jött két hiba, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Ennek ellenére azt gondolom, az év során játékban sokat léptünk előre, és ez a döntő már sokkal jobb képet mutatott, mint tavaly. Ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni, hogy mikor mentem gratulálni az ellenfélhez, Vágó Attila másodedző nemes egyszerűséggel arcon köpött. Nem tudom, erre mi szükség volt...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában