Készülnek a világjátékokra

2023.05.19. 13:28

Speciális Olimpiai Atlétika verseny Győrben - videó

Pénteken reggel a győri Olimpiai Sportparkban összegyűltek az értelmi fogyatékossággal élő sportolók az ország különböző tájairól, hogy bizonyítsák a sokszínű versenyszámokban rátermettségüket.

kisalfold.hu

Fotó: Németh Ádám

A verseny céljaként a versenyzési és élményszerzési lehetőségét biztosították az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak. Emellett felkészítő versenynek szánták az idei Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra, amelyet Berlinben rendeznek meg, 2023. június 17. és június 25. között.

A csapatok: Balla DSE Pápa, Bólyi DSE Platánliget Otthon, Budapesti Csalogány DSE, Győri Staféta DSE, Solti Tornádó SE, Tordas Tempó. Az atléták is nagyon készülnek a nagy világversenyre.

A hivatalos versenyszámok a síkfutás, gyaloglás, váltófutás, távolugrás, súlylökés és minigerely hajítás voltak. A gyengébb képességűek a síkfutás, helyből távolugrás és kislabda dobás versenyszámokban szerepeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában