Női vízilabda

2023.05.13. 21:09

Ob I – Bravúros győri győzelem, közel a hetedik helyhez

Az UNI Győr-GYVSE 13–11-re nyert a III. ker. TVE otthonában, így egy győzelemre került a 7. hely megszerzéséhez.

kisalfold.hu

Kurucz Kata ismét kulcsember volt a győri csapatban.

Fotó: Ábrahám Erika

III. ker. TVE–UNI Győr-GYVSE 11–13 (4–2, 1–3, 4–6, 2–2)

Budapest, női ob I, rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés. V.: Vályi, Varga Cs.

III. ker. TVE: Pápai – Brezovszki 4, Keresztes, Kiss V., Kiss P., Zöld, Kovács D., Hnatyszyn, Kudella 3, Koltay 1, Hajdú 1, Gyöngyössy 2, Torkos. Edzõ: Lukács Dénes.

GYVSE: Horváth A. – Rádli, Finta, Gálicz 2, Vaszari, Török D. 1, Németh V., Huszti V. 2, Huszti D. 4, Kiss A., Szedlák, Hateier, Kurucz 4, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

Kurucz Kata góljával a vendégek szereztek vezetést, amire három találat volt a hazaiak válasza. Kurucz újra betalált, de a szakasz kétgólos hazai előnnyel zárult. A második nyolc percben a kerületiek lőttek újabb gólt, de a félidő végére a Huszti testvérek, valamint Gálicz Zsófia egy-egy találatával kiegyenlített az UNI Győr-GYVSE.

A harmadik negyedben gólra gól volt a válasz, 8–8-ig mindig a hazaiak vezettek, de aztán 9–8-nál már a győrieknél volt az előny, sőt, a játékrész végén már két találat volt a különbség a javukra (9–11). A zárófelvonásban ezt még meg tudták toldani eggyel a vendégek, majd ugyan ezt követően már csak egy gólt lőttek, de csupán kettőt kaptak, így két góllal győztek.

Szerdán 14 órakor Győrben folytatódik a párharc, ha Vogel Zsolt tanítványai nyernek, akkor a 7. helyen fejezik be a bajnokságot.

Vogel Zsolt: – Jó mérkőzést játszottunk, összességében jól sikerültek a dolgaink, végig fegyelmezetten játszottunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, melyeket elég jól ki is használtunk. Voltak szerencsés góljaink, ezekkel kicsit elbizonytalanítottuk az ellenfelet. Nagyot küzdöttek a lányok, csak az elismerés hangján tudok róluk beszélni. Szerdán jön a folytatás, remélem, ott is hasonló végeredménnyel, bár mivel piros lapot kaptam, így nem én meccselek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában