Női vízilabda ob I

2023.05.17. 21:21

Nem tudott újra nyerni az UNI Győr-GYVSE, szombaton dől el a 7. hely sorsa – videó

Az UNI Győr-GYVSE hazai pályán 10–4-re kikapott a III. ker. TVE csapatától a női vízilabda ob I 7. helyéért kiírt párharcban, így a fővárosi gárda kiegyenlített. A harmadik, mindent eldöntő találkozót szombaton 18 órakor rendezik a fővárosiak otthonában.

kisalfold.hu

A győri csapat a hetedik helyet szerezheti meg szombaton este..

UNI Győr-GYVSE–III. ker. TVE 4–10 (1–2, 0–4, 3–3, 0–1)

Győr, Aqua Sportközpont, női ob I, rájátszás a 7. helyért, 2. mérkőzés. V.: Várkonyi, Kendeházi.

GYVSE: Torma – Rádli, Finta, Gálicz, Vaszari 1, Török D., Németh V., Huszti V., Huszti D. 1, Kiss A., Szedlák 1, Dróth, Kurucz 1, Horváth A. Mb. edző: Hargitai Attila.

III. ker. TVE: Torkos – Brezovszki 4, Keresztes, Kiss V., Kiss P. 1, Zöld, Kovács D., Hnatyszyn, Kudella 1, Koltay 3, Hajdú, Gasparics, Gyöngyössy 1, Czeglédi. Edző: Lukács Dénes.

A legutóbb piros lappal büntetett, emiatt erre a találkozóra eltiltott Vogel Zsolt helyett Hargitai Attila irányította a győri csapatot. A vezetőedző ott volt ugyan a medence szélén, csak a kispad túlsó oldalán.

Onnan láthatta, hogy a vendégek szerzik meg a vezetést. Erre még gyorsan jött a válasz Kurucz Kata révén, de aztán megint a a fővárosiak kerültek előnyben. Többször is volt esély az egyenlítésre, de kimaradtak a lehetőségek, ahogyan a III. kerületiek sem tudtak újabb gólt szerezni ebben a szakaszban.

A második nyolc percben megint az ellenfél szerezte az első gólt, sőt, ezt további kettővel meg is toldotta, így a szakaszból két és fél perc eltelte után 5–1 volt a kerületiek javára. Egy szép ejtéssel növelték előnyüket a vendégek. A győriek nem nagyon jutottunk még lövőhelyzetig sem, ha mégis, akkor blokkoltak a védők vagy pontatlan volt a kísérlet. A második negyed végéig nem is változott a különbség (1–6).

A nagyszünet kicsit tovább tartott, ami úgy tűnt, a hazaiaknak kedvezett, mert gyorsan betaláltak, de újabb két góllal válaszolt erre a Kerület (2–8). Eldőlni látszott a találkozó, mert hiába zárkózhatott volna az UNI Győr-GYVSE az ellenfelére, ez nem sikerült, így az utolsó szakasznak mínusz öttel vághattak neki (4–9).

Ebben gyakorlatilag nem változott semmi, a vendégek biztosan őrizték előnyüket, a hazaiak pedig láthatóan beletörődtek a vereségbe. Mindez azt jelenti, hogy a párharc állása 1–1, a harmadik, mindent eldöntő találkozót szombaton, 18 órakor játsszák a csapatok a fővárosban.

Hargitai Attila: – Megérdemelten nyertek a vendégek, a 6–1-es előny megalapozta a végeredményt. Minden lépésünket tudta az ellenfél. A második negyedben sok rossz passzunk volt, és bár sok lövésünk is, ezek egy része kikényszerített volt. A védekezéssel nem volt gond. 

Kiss Anita: – Sokkal jobban védekezett a Kerület, mint az első meccsen. Sajnos nem igazán tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

Lukács Dénes: – Nehéz meccsre készültünk, de tudtuk, ha fegyelmezetten játszunk, meglesz a mérkőzés, melyet végig kézben tudtunk tartani.

Brezovszki Gerda: – Pontosabbak voltunk védekezésben, mint szombaton. Ez a támadásra is kihatott. Csapatként játszottunk, nem egyénieskedtünk annyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában