Női kézilabda

2023.05.20. 21:37

NB I – Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Motherson-Mosonmagyaróvár

Magabiztos győzelemmel búcsúzott a hazai közönségétől a Motherson-Mosonmagyaróvár a női kézilabda NB I-ben, a 41–32-es siker pedig azt is jelenti, hogy az ellenfél, a NEKA búcsúzik az élvonaltól. Gyurka János együttesének egyúttal megmaradt a minimális esélye a bronzérem megszerzésére.

kisalfold.hu

Az MKC utolsó hazai meccsén magabiztos győzelmet aratott a NEKA ellen.

Fotó: Kerekes István

Motherson-Mosonmagyaróvár–NEKA 41–32 (17–17)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 900 néző. V.: Hargitai, Markó.

MKC: Szemerey – Sztankovics 1, Lancz 3, IVANCOK 6, PÁSZTOR 5, Tóth G. 4, Stranigg Zs. 3. Csere: Mistina (kapus), TÓTH E. 6/4, Faragó Luca 1, ALBEK 4, Tóth N. 3, KOVÁCS P. 4, Csire 1. Edző: Gyurka János.

NEKA: Wéninger – Molnár D., VARGA E. 4/3, KELLERMANN 4, Kocsis B. 3, CSÍKOS L. 7, Szabó A. 2. Cs.: Németh K., Zaj (kapusok), Gém 3, Kovalcsik B., UHRIN 6, Szabó L. 2, Ferenczy D., Bató 1, Faragó Lea. Edző: Bohus Beáta.    

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3. Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc.

Az első félidő még döntetlennel zárult, a második játékrészben aztán szépen, fokozatosan növelte előnyét a Motherson-Mosonmagyaróvár, a vége magabiztos siker lett.

A találkozó után Guntram Thurnher a klub elnöke virágcsokorral búcsúztatta a négy távozó játékost, Csire Fannit, Kovács Patríciát, Mihály Petrát és Mistina Kittyt. A szurkolók ebben az idényben Pásztor Noémit választották a legjobb játékosnak, akit szintén köszöntöttek.

Gyurka János: – Gálamérkőzésre készültünk, ami tulajdonképpen a mérkőzés utolsó szakaszában meg is valósult. Viszont ez a találkozó is képet mutatott az egész éves teljesítményünkről, hiszen voltak gyengébb szakaszok a játékunkban. Feltétlenül dicséret illeti az akadémistákat, akik rengeteg fejlődtek Bohus Beáta irányításával, gyorsak, remekül cseleznek, nagyon komoly ellenfelek voltak. Elsősorban a védekezésünk javult a második játékrészben, ami mögé megérkezett a kapusteljesítmény is, ami biztos alapot adott egy eredményesebb támadójátékhoz. Ezt követően kézilabdáztunk felszabadultan, akkor tudtuk kiszolgálni a közönségünket, amelynek ezúton is szeretnénk megköszönni az egész szezonban kapott bíztatást, szeretetet.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában