Helyi sport

2024.05.21. 17:10

Gyertyás Róza nagy csatában búcsúzott a vb-től

Kisalföld.hu

Gyertyás Róza fehérben. Fotó: judoinfo.hu

Az 52 kilogrammos súlycsoportban szerepelt vasárnap a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza, aki pályafutásának első világbajnokságán kemény csatában, intésekkel jutott túl első ellenfelén, a holland Naomi van Krevelen.
A Koroncói Tutti JK versenyzője a harmadik fordulóban a súlycsoport egyik nagyágyúját, az olimpiai ezüstérmes, négyszeres világbajnoki dobogós, kétszeres Európa-bajnok Amandine Buchard-t kapta ellenfélül. A francia klasszis vazarival került előnybe, de Róza nagyot harcolt, az összecsapás második felében némileg fölénybe is került, de a rutinos rivális végül egy pillanatra a vállára tudta fordítani, ezzel véget ért a párharc.
A súlycsoport fináléjában az üzbég Keldijorova és az olasz Giuffrida csapott össze, s végül az olasz himnuszt játszották el, a másik bronzérmet pedig a német Ballhaus vehette át.
Az első versenynapon a női 48 kilogrammban a mongol Baasankhuu Bavuudorj lett az aranyérmes, aki az idén robbant be a nemzetközi mezőnybe, néhány napon belül megnyerte az Ázsia-bajnokságot, a tadzsik Grand Slam-tornát, s most a világbajnoki aranyat is. Az ezüstérmes az első kiemelt, s immár harmadszor vb-dobogós olasz Assunta Scutto lett, a bronzérmeken a kazah Abduzsakinova és a fiatal svéd Babulfath osztozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában