Duna Takarék Megyei I. osztály mérkőzések

2023.05.21. 21:25

Győzelemmel ünnepelt a Koroncó - galéria

Tavasszal a Pannonhalma csak az autópályán tudott előzni.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Koroncó–Üstökös FC Bácsa 2–1 (1–1)
Koroncó, 250 néző. V.: Horváth M.
Koroncó: Kiss G. – Bodó, Csizmadia, Szabó Zs., Nagy B. (Horváth R.), Bieder, Vörös Torma, Böröczky, Orbán (Lampert), Molnár T., Venczel (Horváth D.). Edző: Jäkl Antal.
Bácsa: Kürnyek – Bakus (Horváth Á.), Nyíregyházky, Szabó Z., Schillinger, Rigó (Gerencsér), Kalmár, Serfőző, Bella, Sipos (Józsa), Ferenczi (Bauer). Edző: Rozmán László.
Gsz.: Venczel (2), ill. Rigó.
Jók: mindenki, ill. Schillinger, Bakos, Szabó Z. 

A 30. percben egy tetszetős támadás végén – Orbán sarokkal indította Böröczkyt, aki remekül ívelt középre – Venczel befejelte a szezonbeli 38. gólját. A 45 percben egyenlített a bácsa: egy bal oldali beadás után Serfőző fejelte a hosszúba a labdát, (1–1), s  egy perccel később aztán a vezetést is megszerezhette volna a Bácsa, de Kalmár távoli bombáját Kiss bravurral védte. A szünet utáb Venczel hibázott el egy 11-est, majd a 71. percben Venczel húzott befelé a 16-os bal sarkáról, majd laposan, erősen a hosszú sarokba lőtt. 2–1. Végig izgalmas jó iramú mérkőzésen a bajnokcsapat szép délutánt szerzett a szurkolóinak.
A mérkőzés után a megyei első osztály bajnokának járó serleget, és az aranyérmeket Horváth László a GYMS Vármegyei igazgatóság vezetője adta át.
Kovács György, főszponzor: – Büszke vagyok rá, hogy ezt a kupát nyolcadik alkalommal sikerült csapataimnak megnyerniük. Hatszor a Győrszemerével, a Koroncóval pedig most második alkalommal. 
Jäkl Antal: – Tizennégy hazai mérkőzésen tizennégy győzelem, azt hiszem, ezt nem kell magyarázni. Gratulálok a játékosoknak, köszönjük a szurkolóknak és a támogatóknak. Nagyon szép évet zártunk.
Rozmán László: – Gratulálunk a hazai csapat bajnoki címéhez, de a saját csapatomnak is gratulálni kell, mert abszolút vállalható mérkőzést játszottunk, partiban voltunk a Koroncóval, sőt, kicsit több is volt a mérkőzésben, mint ami lett a végeredmény.

Caola SC Sopron–Abda-VVFK Bau 5–1 (2–0)
Sopron, 500 néző. V.: Horváth P.
SC Sopron: Luisser – Auer, Csonka (Illés), Bokor, Baumgartner (Kalász), Kovács O., Fendrik, Bokán (Antal), Kocsis Á., Kovács A., Németh E. Edző: Bücs Zsolt.
Abda: Polócz – Kantó, Balogh L., Kovács Á., Szücs G. (Magyar P.), Korsós, Gál D. (Kerékgyártó), Peczár, Éri (Varga P.), Vígh N., Wágenhoffer, Maidics (Szekeres). Edző: Knauz Csaba.
Gsz.: Kocsis Á. (2), Balogh L. (öngól), Illés, Kovács A., ill. Kerékgyártó.
Kiállítva: Kovács Á. (52.).
Ideális pályán csak fél órai játék után ébredt fel a Sopron. A második játékrészben aztán a hazaiak felgyorsították a játékot, s további találatokat szerezve, ekkora különbséggel is megérdemelt győzelmet arattak. A mérkőzés legjobbja a játékvezetői hármas volt.
Jók: Kovács A., Kocsis Á., Bokán, Illés, ill. Kantó, Maidics, Peczár.
Bücs Zsolt: – Gratulálok a Koroncó bajnoki címéhez, magunknak az ezüsthöz, az Abdának pedig a kulturált játékhoz. A második félidő alapján megérdemelten nyertünk.
Knauz Csaba: – Az eredmény ellenére gratulálok a játékosaimnak. Úgy érzem, mi játszottunk jobban, helyzeteink is voltak, a piros lap után azonban a magasabb célokért játszó hazai csapat érvényesítette az akaratát. Sok sikert kívánok az osztályzón a Sopronnak. Gratulálok az összes játékosomnak, akik ebben a félévben játszottak.

Lipót Pékség–Hegykő 3–0 (2–0)
Lipót, 150 néző. V.: Péter.
Lipót: Ásványi – Kapa Martin, Szabó Sz., Kapa Márkó, Pankotai, Detrik, Széles, Tar (Kárpáti), Benkovich (Ledó), Veller, Posta. Edző: Cseri Mihály.
Hegykő: Garab – Reseterics, Kóczán M. (Ambrus), Kóczán B., Nyerges M., Járfás, Mészáros ., Nyerges G., Márk, Halász M., Szabó K. Edző: Finta Zoltán.
Gsz.: Veller, Kapa Martin, Kárpáti.
Jók: mindenki, ill. Garab, Kóczán, Nyerges M.
Az első félidő elején a Lipót teljes erővel letámadta ellenfelét, ám a gólok mégis csak fél óra után születtek. A második félidőben kissé feljött a Hegykő, de a harmadik hazai találat megpecsételte a vendégek sorsát.
Cseri Mihály: – Gratulálok a csapatomnak. Jó játékkal és szép győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától. Köszönjünk szurkolóink egész éves bíztatását.
Finta Zoltán: – Gratulálok a Lipótnak a győzelemhez. Időnként túlságosan tiszteltük a hazaiakat. Volt több nagy gólszerzési lehetőségünk, de sajnos nem tudtunk ezekkel élni.

Kapuvár–Pannonhalma-Horn 3–0 (1–0)
Kapuvár, 400 néző. V.: Fehér.
Kapuvár: Sánta – Árbik (Szalai Cs.), Szabó T. (Böcskör Gy.), Matetits, Schillinger (Kapui), Horváth K., Árki, Reizer (Bogdányi), Varga T., Póczik, Rózsavölgyi (Kiss-Vámosi). Edző: Csermelyi Imre.
Pannonhalma: Baki – Németh L., Csányi, Bergendi, Németh A., Bene, Korsós, Szalóki (Kormos), Ács (Tóth B.), Tölgyesi, Kiss G. Edző: Karácsony Tamás.
Gsz.: Horváth K., Schillinger, Árki.
Jók: Horváth K., Varga T., Póczik, Árki, Matetits, ill. mindenki.
A hazai csapat óriási erőfölényben, rengeteg helyzetet kialakítva játszott, csupán a pannonhalmi kapus akadályozta meg a sokkal nagyobb különbségű győzelmet.
Csermelyi Imre: – Masszívan védekező ellenfelet sikerült legyőznünk. Amiatt, hogy nem kaptunk gólt, egy sört megbontok este, holott antialkoholista volnék.
Karácsony Tamás: – A sorozatos eredménytelenség morális válságba taszította  az amúgy összetartó csapatunkat. Ezzel együtt, nagyon büszke vagyok a srácokra, mivel a minket sújtó problémák ellenére kitartottak mellettem és a klub mellett. Tavasszal nem sikerült előznünk, egyedül az Abdát, idefelé az autópályán.

Sza-Bi Qualit-Ménfőcsanak–Credobus Tehetségközpont 0–5 (0–2)
Győr, 100 néző. V.: Szántó M.
Ménfőcsanak: Takács  N. (Boros) – Kalmár, Hidvégi, Kiss L., Ortó, Vayer (Nagy M.), Kelemen M., Madarász, Szűcs D., Bertha, Ferenczi. Edző: Hannich Péter.
Mosonmagyaróvár II: Germán – Szokolics, Kocsis Z., Buglyó, Gaál-Horváth (Glaser), Szimhardt, Gergely, Svarda (Borsodi), Kocsis G. (Baróti), Tál (Tankovics), Pandúr. Edző: Borbély Attila.
Gsz.: Gergely, Svarda, Szimhardt, Borsodi, Baróti.
Jók: Boros, ill. mindenki.
Negyedóra elteltével elvesztette egyik legrutinosabb játékosát, Vayer Gábort a hazai csapat, amivel tovább gyenült az amúgy sem acélos Ménfőcsanak. A mosonmagyaróvári fiatalok lelkesen és tudatosan játszottak, idő kérdésre volt, hogy mikor kezdik meg a gólgyártást. Ez a 24. percben történt meg, majd a 83. percben fejezték be. Ezúttal kevés volt a lelkesedés, jobb játékával felülkerekedett a mosonmagyaróvári gárda, ami az eredményes helyzetkihasználásában is megmutatkozott.
Korsós Attila, technikai vezető: – Gratulálok az ellenfélnek, az eredményes játékához.
Borbély Attila: – Komoly terhelésen vannak túl a srácok az idény végére a sorozatos mérkőzések miatt, de úgy gondolom, hogy a kidolgozott helyzetek alapján a jobb teljesítmény nyújtó csapat győzött.

Gönyű–Győrújbarát 3–2 (2–0)
Gönyű, 150 néző. V.: Csirke R.
Gönyű: Rom – Kovács-Gadanecz, Balog  Z., Sovány, Böcz (Bodó), Sipőcz, Puter, Rimele (Vörös), Milos, Kertész, Szilágyi (Vedres). Edző: Harcz István.
Győrújbarát: Koncz – Rácz, Dávid, Buza (Koroknai), Kugler (Szabó M.), Kertész, Varga Á. (Varga Zs.), Varga R., Németh M., Gere (Tóth M.), Pintér. Edző: Tenk Balázs.
Gsz.: Böcz (2), Milos, ill. Pintér (2).
Jók: mindenki, ill. Dávid, Németh M., Pintér.
Az első félidőben kialakított magabiztos gönyűi vezetés után, a második játékrész elején a vendégek ráijesztettek a hazaiakra, akiknek még így is sikerült otthon tartaniuk a három pontot.
Harcz István: – Egy kellemes mérkőzést tettünk magunknak nehézzé. A végén azért megérdemeltük és kiszenvedtük a győzelmet. Gratulálok a csapatnak.
Tenk Balázs: – Egy félidőnyi harmatgyenge játék után nem tudtunk pontot szerezni.

DAC Nádorváros–SFAC 1900 4–0 (3–0)
Győr, 100 néző. V.: Ifj. Bohács J.
DAC: Szebényi – Virág, Kurucz, Pintér D., Samodai, Szabó Á. (Pataki), Németh B. (Sopronyi), Németh Á., Keszei, Tóth P., Gál I. (Forgó). Edző: Germán Ferenc.
SFAC: Giczi – Golnerits (Majoros), Kelemen D., Varga Sz. (Lazic), Honyák, Ratatics (Szabó B.), Matolcsi, Dancsecs, Baranyai, Csóka (Novacek), Barkovics. Edző: Ágoston Zsolt.
Gsz.: Samodai (3), Németh Á.
Ugyan a késve érkező és szinte bemelegítés nélkül pályára lépő soproniak kapufájával indult a találkozó, de aztán Samodai mesterhármasával, 30 perc alatt a eldőlt a meccs a hazaiak javára.
Germán Ferenc: – Szerencsére a mai meccsre is sikerült átmenteni az elmúlt hetek jó formáját. Azt gondolom, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Ágoston Zsolt: – Ez a játék nézhetetlen volt.

A bajnokság állása
1. Koroncó 27 24 1 2 90 – 30 73
2. SC Sopron 27 19 4 4 94 – 33 61
3. Kapuvár 27 17 6 4 96 – 50 57
4. Mosonmagyaróvár II 27 17 3 7 63 – 30 54
5. Lipót 27 14 9 4 62 – 37 51
6. Abda 27 13 6 8 62 – 44 45
7. Bácsa 27 12 9 6 64 – 41 45
8. Hegykő 27 9 6 12 49 – 54 33
9. SFAC 27 9 5 13 55 – 75 32
10. DAC 27 8 5 14 52 – 71 29
11. Vitnyéd 27 6 9 12 42 – 59 27
12. Gönyű 27 7 5 15 36 – 77 26
13. Győrújbarát 27 3 4 20 34 – 85 13
14. Pannonhalma 28 3 2 23 30 – 70 11
15. Ménfőcsanak* 27 3 4 20 33 – 106 6

*A Ménfőcsanaktól 7 pont levonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában