Ifjúsági EB: Olimpiai számokban lettek harmadikak és negyedikek

2023.05.24. 12:09

Egy győri versenyző vesz részt a bledi Európa-bajnokságon

A héten a szlovéniai Bledben rendezik meg az evezős Európa-bajnokságot, melyen a Győri AC-t ezúttal egyedül Fehérvári Eszter képviseli, aki könnyűsúlyú egypárban áll majd rajthoz a festői szépségű pályán.

Szabó Gábor

Csizmadia Ádám (legelöl) bronzérmes lett az egységgel.

Fotó: Czucz Bálint

„Eszter nagyon fiatalnak számít, tulajdonképpen még U23-as, így nehéz feladat lesz számára a a felnőttek között helytállni, de bízunk benne, megvannak a képességei ahhoz, hogy a finálé közelébe, akár az A döntőbe bekerüljön” – mondta Papp Oszkár, a GYAC elnöke, aki hozzátette: azért csak egy versenyzőt tudnak indítani, mert a nem olimpiai számokat törölték a kontinenstorna programjából.

„Emiatt Szabó Bence és Szöllősi Balázs sem lehet ott Bledben, pedig bennük is ott van a jó szereplés lehetősége” – tette hozzá a klubvezető.

A múlt héten egyébként az ifjúságiak Európa-bajnokságát rendezték Franciaországban. Brive-la-Gaillarde adott otthont a fiatalabb korosztály seregszemléjének, amelyen hat magyar egység, benne összesen tizenhárom versenyző indul el. A mezőnyben ott volt a GYAC sportoló közül lány kormányos nélküli kettesben Bencsics Hella és Füzi Boglárka, a fiú kormányos nélküli kettesben Gasztonyi Péter – a csepeli Szigeti Ferenccel ült egy hajóba –, valamint a fiú kormányos nélküli négyes tagjaként Csizmadia Ádám, aki a szolnoki Kalmár Áronnal és Pálmai Ágostonnal, valamint a szegedi Kunstár Simonnal lapátolt. A győri versenyzők felkészítője Alföldi Zoltán, a GYAC vezetőedzője.

Közülük Csizmadiáék bronzérmesek lettek, a Bencsics és Füzi alkotta egység negyeddikként ért célba, míg Gasztonyiék a 11. helyen zártak.

„A négyes jól összeszedett csapat, igazán szép eredményt értek el, biztosan lett meg a harmadik hely, az első kettő kicsit jobban elhúzott tőlük, a negyedikre meg a mieink vertek rá nagyobb különbséget, így a bronz nem forgott veszélyben. A többiekre is büszkék vagyunk, a negyedik hely azt gondolom, várakozáson felüli volt, Gasztonyi Péterék pedig a válogatón szerepeltek jobban, de az Eb-n is maximálisan odatették magukat” – folytatta Papp Oszkár, aki reméli, ezeket a fiatalokat itt tudják tartani Győrben, és itt ki tudnak teljesedni a jövőben.

„Nagyjából ez lehet a cél velük kapcsolatban, ha jól menedzseljük őket Győrben, biztosítjuk a feltételeket, és a győri egyetemen tudják folytatni tanulmányaikat a fiatalok, akkor szép jövő elé nézünk, illetve lehet abban gondolkodni, hogy továbblépjünk még magasabb célok felé. A bronzérem és a negyedik hely értékét növeli még, hogy mindegyik olimpiai szám” – mondta végezetül a klub elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában