Férfi kosárlabda NB I

2023.04.15. 09:05

Negyeddöntő – Egyenlítésre készül a Sopron KC

kisalfold.hu

Kosztasz Flevarakisz bízik csapatában és a szurkolók támogatásában.

Fotó: Kovács Tamás

Drámai, hosszabbításos csatában kapott ki 117–112-re Sopron KC Magyar Kupa-ezüstérmes csapata Zalaegerszegen, a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén. Ma 19 órától az egyenlítésért lép pályára Kosztasz Flevarakisz legénysége a soproni Novomatic-arénában.

A soproni gárda görög edzője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a hosszabbításos vereség, és néhány esemény miatt, amelyek ebben közrejátszottak, a mérkőzés után bizony elég lehangolttá, frusztrálttá tette a társaságot. A mérkőzést követő naptól kezdve viszont Flevarakisz rendkívül motiváltaknak, elszántaknak látja a csapat játékosait: mindenképpen vissza akarnak vágni a ZTE-nek.

„Úgy látom, a szerdai mérkőzésen történteken már túlvan a társaság. Ami nehezítheti a helyzetet, hogy két hét alatt ez már a hatodik mérkőzése lesz a csapatnak, és ezek közül csak a második hazai pályán, ráadásul az előző öt összecsapás között volt egy dupla, szerdán Zalaegerszegen pedig egy egyszeri hosszabbításos találkozó. Két dologra építhetünk most: a Magyar Kupa elődöntőjében a Szolnok elleni, valamint a zalaegerszegi mérkőzés második félidejében nyújtott játék mellett a csapat hatodik emberére, a szurkolótáborra is, amely Zalaegerszegen és a Magyar Kupa négyes döntőjében is hallatta hangját” – mondta az SKC szakvezetője, aki reméli, hogy igazi aréna-hangulatú találkozón fiai ki tudják egyenlíteni a párharcot a remek erőkből álló zalaiak ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában