Férfi kosárlabda

2023.04.25. 18:00

Az olasz élvonalba távozott a Sopron KC légiósa

Távozott a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatától az együttes amerikai–szlovák kettős állampolgárságú hátvédje, Andre Jones. A remek kosaras az évad végére a magyar élvonalnál jóval erősebb bajnokságba, az olasz élvonalba szerződött.

kisalfold.hu

Andre Jones (kékben) sokat tett hozzá a Sopron KC idei eredményeihez.

Fotó: Dömötör Csaba

Jones ajánlatot kapott az olasz élvonalban a kiesés elkerüléséért küzdő Reggio Emilia csapatától. Az olasz gárda amerikai irányítója megsérült, ám Európán kívüli játékost már nem igazolhattak, így esett a választásuk a soproniaknál a ZTE elleni utolsó, negyedik negyeddöntőn 27 pontot szerző Andre Jonesra, akit – mint szlovák állampolgársággal is rendelkező. így európainak számító játékost – szerződtethetett az olasz együttes.

Az SKC célja a bajnokságból hátralévő időszakban, az 5-8. helyért lejátszandó mérkőzéseken a jövő csapatának építése, a fiatalok, az eddig kevesebbet szereplő magyar játékosok szerepeltetése. E koncepció jegyében pedig nem gördített akadályt Jones távozása elé. Az SKC köszöni Jonesnak az egész szezonban a csapatért tett munkáját, az elévülhetetlen érdemeit a Magyar Kupa-döntőbe és a bajnoki rájátszásba jutásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában