Úszó országos bajnokság

2023.04.23. 08:00

A győri Sebestyén Dalma egyéni csúccsal aranyérmes 50 méteres mellúszásban

kisalföld.hu

Öt újabb olimpiai szint volt a zárónap termése a 125. Szerencsejáték Zrt. Úszó Országos Bajnokságon Kaposvárott – Kovács Benedek Bendegúz ráadásul a világ idei második legjobbjával győzött 200 háton (az első idő pedig Kós Huberté). Telegdy Ádám szintén teljesítette a szintet, akárcsak ugyanezen a távon Szabó-Feltóthy Eszter. Ő is, és a 800-on hozzá hasonlóan „párizsi időt” úszó Betlehem Dávid élete első egyéni felnőttbajnoki címét ünnepelhette. Milák Kristóf pedig az idei ob-n a negyediket: 100 pillangón is megerőltetés nélkül nyert. Az éremtáblán óriási fölénnyel végzett az élen a BVSC-Zugló.

A hölgyeknél Ugrai Pannának sikerült megelőznie Sebestyén Dalmát, aki negyedórával az 50 m mell megnyerése után állt oda a pillangóra.

Sebestyén Dalma (Győri Úszó SE, 31.26): 

„Én lepődtem meg a legjobban. Beugrottam és az első tempótól kezdve kiválóan ment. Általában a második huszonötöm szokott jó lenni, viszont most az egész ötvenet nagyon éreztem. Már a reggeli idő is meglepetés volt, és nem gondoltam volna, hogy egyéni csúccsal zárom ezt a számot.”

Az éremtáblán óriási fölénnyel végzett az élen a BVSC, 13 elsőséggel – a zuglóiak kétszer annyi érmet (30) gyűjtöttek, mint a második győriek, és összesen annyit, mint a második-harmadik-negyedik egyesületek együttvéve.

Éremtáblázat, Top 5

BVSC-Zugló 13 7 10 30

Győri Úszó SE 5 6 4 15

Újpesti TE 5 1 1 7

Bp. Honvéd 4 4 0 8

Balatoni ÚK 3 3 1 7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában