Torna

2023.04.16. 16:00

A Győri AC versenyzője, Mészáros Krisztofer ötödik lett az Európa-bajnokságon

Mészáros Krisztofer (GYAC) az ötödik, Balázs Krisztián pedig a nyolcadik helyen végzett vasárnap nyújtón az antalyai torna Európa-bajnokságon.

kisalfold.hu

Mészáros Krisztofer jó gyakorlatot mutatott be nyújtón a törökországi Európa-bajnokságon.

Fotó: MW-archívum

Az egyéni összetettben 17. Mészáros a hetedik eredménnyel jutott be a nyolcas fináléba. A tavaly talajon Eb-ezüstérmes győri tornász elsőként lépett a szerhez, különösebb hiba nélkül mutatta be gyakorlatát, amelyre 13,666 pontot kapott. Utóbb kiderült, hogy három ellenfelét előzte meg, és azonos pontszámmal végzett a negyedik helyezett Nestor Abaddal, de a spanyol az alacsonyabb kiinduló értékű gyakorlatára magasabb kivitelezési pontot kapott, ezzel előzte meg őt.

Mészáros Krisztofer így értékelt a verseny után: – Sikerült pozitívan zárni az Eb-t. Egy jó nyújtógyakorlattal fejeztem be a szereplésemet a kontinensbajnokságon. A legfontosabb azonban az volt, hogy a sérültek miatt új felállásban a csapat vb-kvalifikációt tudott szerezni. 

A finálé másik magyarja, Balázs Krisztián – aki 2018-ban ifjúsági olimpián, 2019-ben pedig junior világbajnokságon volt bronzérmes ezen a szeren – hetedikként mutatta be gyakorlatát. Az FTC tornásza a Kovács-szaltó előtt meghajtotta a köröket, de a visszaérkezésnél messze került a szertől, nem tudott ráfogni a rúdra, leesett. A későbbiekben elegánsan tornázott, hibája azonban komoly pontlevonással járt, így nyolcadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában