Labdarúgás

2023.03.19. 17:07

NB II foci - Remek formában a Gyirmót, idegenben nyertek a kék-sárgák, pontot szerzett az Óvár és az ETO - Fotók

Sima győzelemmel ugrott a tabella élére a Diósgyőr

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

NB II

Vasárnap
Csákvár–MTK Budapest 0–0
Nyíregyháza–Gyirmót FC Győr 2–3
Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 1–1
BFC Siófok–Ajka 0–2
Soroksár–Tiszakécske 1–0
Credobus Mosonmagyaróvár–Békéscsaba 0–0
Budafok–Szeged 1–2
ETO FC Győr–Kazincbarcika 1–1
Kozármisleny–Dorog 0–1
DVTK–Szentlőrinc 5–1

 Az élcsoport: 1. Diósgyőri VTK 61 pont, 2. MTK Budapest 60, 3. Gyirmót FC Győr 48

ETO FC Győr–Kazincbarcika 1–1

10. perc: Kiss Balázs labdát szerzett a félpályán, és középen megiramodott. A tizenhatos előtt már úgy tűnt, hogy oda lesz a lehetőség, ám szerencsés kerülmények között a bal oldalon érkező Szendrei elé pattant a labda, ő pedig 15 méterről, jobbal egyből laposan a kapu közepébe lőtt. 1–0.
27. perc: Kiss Máté ívelte előre a labdát, Szendrei a védőjét megelőzve került helyzetbe, ám a lövésébe bele tudott blokkolni Lippai, így a labda Megyeri kezében landolt.
51. perc: Nagy győri védelmi hiba: Csatári pöckölte a labdát Bacsa elé, akit sem Kovács K., sem Csontos nem tudott szerelni, a csatár 11 méterről lőtt, a Csontoson megpattanó labda a jobb alsósarokban kötött ki. 1-1.

Hiába várták az ETO-szurkolók, hogy 2022 októbere után újra győzzön a csapatuk hazai pályán, ezt ismét nem sikerült megvalósítani. Az első félidő viszonylagos jó teljesítménye után a szünetet követően szétesett az ETO játéka.

Tímár Krisztián: - Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, egy jó első félidőt produkáltunk, meg is szereztük a vezetést. Ezek után a második félidő egyértelműen csalódást okozott, sajnos nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk.
Csábi József: - Ajándékozunk egy gólt az ETO-nak, de meccsben tudtunk maradni, majd taktikus, jó játékkal ki is tudtunk egyenlíteni. Úgy éreztem, hogy a mérkőzés végén közelebb álltunk a győzelemhez.

 

Credobus Mosonmagyaróvár–Békéscsaba 0–0

Az óvári együttes ezzel az egy ponttal is valamelyest javított a táblázaton elfoglalt helyzetén, hat ponttal előzi meg az  osztályozós helyen állókat.
34. perc: Szalka húzott el a balszélen, majd középre tette a labdát az érkező Puhtjejev elé aki kapufára pörgetett.
79. perc: Jasarevic ment el a jobbszélen, a 16-os vonalán a bal lábára cselezett és lőni tudott, labdája csak centikkel ment el a jobb kapufa mellett.
89. perc: a vendégek eldönthették volna a három pont sorsát, de Kóródi ziccerben hibázott.

Összességében küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két csapat. Helyzetek adódtak mindkét kapu előtt - az óvári támadók előtt talán több -, de ezekből egyet sem sikerült gólra váltani. A hajrában a békéscsabaiak előtt volt a győzelem megszerzésének lehetősége, azonban nem tudták értékesíteni a helyzetet.

Király József: - Fontos mérkőzés volt mindkét csapat számára. Nekünk három-négy, a vendégeknek pedig két lehetőségük volt a gólszerzésre, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni. Pozitívumnak tartom, hogy nem kaptunk gólt. Ugyan győzni szerettünk volna, de lehet, hogy ez az egy pont is jól  jön majd a végelszámoláskor.

Nyíregyháza–Gyirmót FC Győr 2–3

Gólokban gazdag mérkőzésen a Gyirmót megérdemelt győzelmet aratott és ezzel  fellépett a dobogóra.
23. perc: Madarászt Baki buktatta. A büntetőből Soltész a jobbra mozduló Hrabina mellett a kapu közepébe lőtt. 0-1.
26. perc: Polgár kezezéséért megítélt 11-esből Novák jobbal a jobb alsó sarkot célozta meg, Hársfalvi bravúrral védett, az ismétlésnél a hazai támadó a kapu közepébe lőtt. 1-1.
65. perc: Medgyes bal oldali beadása után a középen érkező Soltész 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 1-2.
66. perc: Pataki lépett ki középen, aki Hársfalvival ütközött, a 11-esből Pantovic jobbal a kapu közepébe lőtt. 2-2.
79. perc: Medgyes  14 méterről laposan a kivetődő Hrabina alatt a kapu közepébe lőtt. 2-3.

Visinka Ede: - Szomorú vagyok, mert ilyen fontos mérkőzésen kétszer tudtunk egxenlíteni, mégis vereséget szenvedtünk.
Csertői Aurél: - Izgalmas, mozgalmas mérkőzés volt, végig a kezünkben tudtuk tartani az irányítást. Idegenben rúgtunk három gólt,. Voltak jó teljesítmények, de ez igazi csapatmunka volt.
                       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában