Labdarúgás

2023.02.27. 09:47

"Rozikát" köszöntötte az MLSZ a hétvégén

kisalföld.hu

A köszöntött Makkos Rozália a társakkal és Bősze Gyulával a hétvégi mérkőzés előtt.

Az MLSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei igazgatósága a hétvégén az Abda-Gyönyű megyei első osztályú mérkőzés előtt köszöntötte a találkozó egyes számú asszisztensét, Makkos Rozáliát abból az alkalomból, hogy tizenöt évvel ezelőtt tett játékvezetői vizsgát.

"Rozika" még középiskolás volt, amikor levizsgázott és szorgalmának köszönhetően nagyon gyorsan bekerült a megyei I. osztályú asszisztensi keretbe, ahol huzamosabb idő óta remek teljesítményt nyújt. 

"Akkoriban megyénkben erős volt a női szakág - 32 játékvezető volt. Elég ha csak Kulcsár Katit, Hima Andit, illteve D. Makkosnét említem, akik a FIFA kerettagságig meg sem álltak. De volt nekünk Szeles Krisztink, Nagy Zitánk, Horváth Mariannunk, Péntek Zsuzsikánk -  a teljesség igény nélkül -, akik szintén letették névjegyüket. Több olyan forduló volt, amikor minden megyei mérkőzésen a hármasban szerepelt egy-egy tag, aki a gyengébb nemet képviselte. Sokat kaptam ezért a labdarúgó szövetség akkori elnökétől és a főtitkártól, de egy idő után belátták, hogy a nők teljes mértékben megállják a helyüket" - írta a közösségi oldalán Bősze Gyula, aki az MLSZ nevében köszöntötte "Rozikát".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában