Teke

2023.02.16. 08:59

Bajnokok csatája Győrött: visszavágó a BL-ben

kisalföld.hu

A sportág újabb rangos eseményére kerül sor szombaton 13 órai kezdettel Győrben a világbajnok Kristyán Zsuzsáról elnevezett csarnokban. Amint az ismert tény, a sportág női vonalán az utóbbi időben az Ipartechnika Győr SE csapatszinten a hazai mezőny koronázatlan királynőjévé fejlődött bajnoki és itthoni, valamint nemzetközi kupaeredményei alapján. 

Mindezek következtében szerzett jogot a Bajnokok Ligája versenysorozat részvételére, az első forduló oda-visszavágós küzdelmében lengyel ellenfélen jutott túl. A legjobb nyolc között a ZKK Istra Porec csapatát kapta riválisnak, az első összecsapásra a horvát klub csarnokában, meglehetősen nehezen bejátszható pályákon került sor. A győri lányok csupán 82 fával kaptak ki, a pontszerző Tóth Katalinon kívül Sass Edit és Horváth Sarolta is szoros küzdelemben szenvedett vereséget: mindez azonban 7:1 arányú poreci győzelmet eredményezett. 

Tulajdonképpen a győri együttes csak ritka bravúrral harcolhatja ki a Grazban megrendezendő Final Four-beli részvételét. Csodák viszont előfordultak már a tekesportban is, a remények pedig addig élnek, amíg gurulnak a golyók: s ha nem is sikerül a fordítás, a győri női tekézők a szép búcsú reményében mindenképpen megérdemlik a bíztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában