Hatalmas zsákolások

2022.12.25. 09:53

Karácsonyi meccsdömping az NBA-ben - öt csúcsrangadót rendeznek az Egyesült Államokban - videó

Az NBA számára az alapszakasz legfontosabb játéknapja december 25-e, ekkor minden évben öt hatalmas rangadót láthatnak a szurkolók.

kisalfold.hu

James Harden (b) és LeBron James (j) is pályára lép az idei ünnepi karácsonyi műsorban az NBA-ben. Fotó: MTI

  • Ez idén sem lesz másképp, és 2022-ben először fordul elő, hogy a Sport1 mind az öt meccset képernyőre tűzi Magyarországon. Összesen egyhuzamban 15 órányi NBA-t kapunk aznap a fa alá.
  • A menü a keleti parti idő szerint mindig ebéd után, délután kettőkor kezdődik, és nincs megállás, sorra jönnek a nagyobbnál nagyobb rangadók. 
  • Idén a New York Knicks–Philadelphia 76ers, a Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers, a Boston Celtics–Milwaukee Bucks, a Golden State Warriors–Memphis Grizzlies és a Denver Nuggets–Phoenix Suns találkozókat találjuk a naptárban.

Az élő közvetítések előtt jelentkezik az egyórás Alley-oop, azt pedig az NBA félórás összefoglaló műsora, az NBA Action előzi meg. Az időeltolódás miatt ez úgy néz ki, hogy a mi időzónánk szerint 18 órától jönnek a meccsek, amik előreláthatólag reggel fél nyolcig tartanak, de a kosarasprogram már valójában 16.30-kor elkezdődik, ez tehát összesen körülbelül 15 órányi NBA-s tartalom.

A Sport TV így készül

Az Alley-oopban Szaniszló Csaba, Tőrös Balázs és Zsivera Gábor köszönti a nézőket, és az ezt követő New York Knicks–Philadelphia 76ers meccset is a Szaniszló–Tőrös párossal szurkolhatjuk végig. A Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers meccsen Méhes Gábor és Zsivera Gábor, a Boston Celtics–Milwaukee Bucks találkozón Haraszti Ádám és Tőrös Balázs, a Golden State Warriors–Memphis Grizz- lies rangadón Faragó Richard és Tőrös Balázs, míg a Denver Nuggets–Phoenix Suns csatán Faragó Richard és Zsivera Gábor hangját hallhatjuk majd.

Egy kicsi történelem

A karácsonyi NBA tradíciója egészen 1947-ig nyúlik vissza, abban az esztendőben a New York Knicks a Providence Steamrollerst fogadta a Madison Square Gardenben. Azóta egyedül az 1998-as karácsonyon nem rendeztek csak meccset, mert a csonka szezon később indult. Még 2020-ban, a Covid után is úgy időzítették a szezonrajtot, hogy pályára lépjenek a legjobbak december 25-én.

Évtizedekkel ezelőtt földrajzi szempontok alapján alakították a menetrendet erre a napra, majd felismerve a kiemelt figyelmet, a lehető legerősebb párosítások kialakításán kezdtek dolgozni, általában a döntő résztvevői (Golden State Warriors és Boston Celtics) és a regnáló MVP csapata (Nikola Jokic és a Denver Nuggets) is pályára lép december 25-én. 1995 óta az aktuális bajnok mindig játszik, 2008-ban vezették be az ötmeccses programot.

LeBron rekordot dönthet

Amennyiben LeBron James pályára lép 25-én a Dallas Mavericks ellen, megelőzi Kobe Bryantet, és egyedüli csúcstartó lesz a karácsonyi meccseken. A Lakers jelenlegi és korábbi sztárja is 16–16 alkalommal játszott december 25-én. James a 2021-es Brooklyn Nets elleni derbin Bryantet megelőzve lett minden idők legjobb karácsonyi pontszerzője, 422 egységnél tart a 20. szezonját taposó legenda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában