Japán versenyző állította meg Ungvári Attilát

2022.10.09. 13:32

Cselgáncs-vb – Hetedik lett a GYAC versenyzője

kisalfold.hu

A 81 kilogrammos Ungvári Attila hetedik lett a taskenti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A Győri AC versenyzője a bronzéremig tartó vigaszágon az osztrák Shamil Borchashvilivel szállt szembe. A 27 éves ellenfél Csecsenföldön született, gyerekként került Ausztriába, és eddigi legnagyobb eredménye tavaly a tokiói olimpián szerzett bronzérem volt. Eddigi két találkozójukat a háromszoros EB-bronzérmes magyar nyerte. A harmadik csatából egy-egy intést követően két perc telt el, amikor az osztrák egy földharcot követően leszorítást indított, a 33 esztendős "Karvaly" pedig nem tudott kiszabadulni az ölelésből.

Ungvári Attila, a 64 között a moldovai Mihail Latisevvel akaszkodott össze. A 33 esztendős magyar dzsúdós vazaarival nyert ellene.

A folytatásban az orosz születésű, de brunei színekben versenyző Aszkerbij Gerbekov következett, aki vazaarival vezetett ellene, ám Ungvári egy belső horogdobással előbb egyenlített, majd egy válldobásra kapott újabb vazaarival nyert.

A 16 között a vb-harmadik és Európa-bajnok Vedat Albayrak következett. A török ellen az aranypontig tartó hosszabbításban győzött, miután ellenfelének a meccs kilencedik percében a bíró kiosztotta a harmadik figyelmeztetést, ami a leléptetését jelentette.

A nyolc között Fudzsivara Szotaróval csapott össze Ungvári, akit a hosszabbítás 32. másodpercében a japán egy horogdobással feldöntött, így vazaarival nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában