Két futam

2022.07.16. 20:04

Győri állomásához érkezett a Magyar Gördeszka Bajnokság - képriport

Az idei országos bajnokságot három-három állomásosra szervezték. Az állomások mindegyike két napos lesz: első nap street, második nap park kategória. A győri állomás versenyeire ezen a hétvégén került sor.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Pénteken adták át Győrben az ország legnagyobb skate-parkját, ahol a hétvégén máris országos bajnokságot rendeztek rajta a gördeszkások. Szombaton az úgynevezett street, vasárnap pedig park kategóriában mérhették össze tudásukat a száguldó deszkások. A versenyre Debrecenből, Szegedről és Budapestről is érkezett deszkások.
Látványban nem volt hiány az új görpark első viadalán.

„Előbbi kategóriában valamelyest kisebbek az elemek, utóbbiban nagyobb akadályokat kell leküzdeniük a mindenképp verseny- és sportorvosi engedéllyel rendelkező indulóknak – árulta el érdeklődésünkre Takács-Kiss Márta, az országos görkorcsolya- és gördeszkaszövetség gördeszka szakágának elnöke. 

– Természetesen a győri, európai színvonalú görpark nem csupán deszkával, hanem minden gördülő sporteszközzel használható, legyen az kerékpár, roller, vagy extrém görkorcsolya, s nem csupán a profik, hanem a nagyközönség is igénybe veheti. Ez most az ország legnagyobb görparkja, addig, amíg a legújabb Székesfehérváron el nem készül” – mondta Takács-Kis Márta, aki hozzátette, remélhetőleg jövőre már nemzetközi versenyeket is láthatnak Győrben az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában