Kézilabda

2022.06.13. 14:51

Leynaud a Győri Audi ETO kapusaként is a legjobbat akarta kihozni magából

kisalfold.hu

Bajnokok Ligája nõi kézilabda mérkõzés Gyõr Podravka Koprivnica Fotó: Nemzeti Sport archív / Török Attila

Fotó: Török Attila

Amandine Leynaud-nak ugyan a Győri Audi ETO KC-val nem lett meg a második BL-győzelme, mégis a csúcson fejezhette be kivételes pályafutását, a jövőben pedig a fiatal kapusoknak szeretné átadni a tudását.

"Korábban sohasem mondtam ki, hogy abbahagyom. Pusztán azért írtam alá mindig egy évre, hogy akkor fejezhessem be, amikor én akarom – most jött el ez a pillanat. Ezzel kapcsolatban végig őszinte voltam a Győrrel. Természetesen hosszasan gondolkodtam, hiszen több mint húsz éven keresztül a kézilabdázás körül forgott az életem, és még mindig élveztem a játékot" - kezdet a Nemzeti Sportnak adott interjúját Leynaud.

Final Four: Gyõr-Brest Fotó Nemzeti Sportarchív / Török Attila 
Forrás: Török Attila

Azt, hogy ez az idő most jött el, azzal indokolta, hogy úgy érzi, játékosként és emberileg is mindenemet „odaadott”, miközben fontosnak tartotta, hogy a lehető legmagasabb szinten játszva hagyja abba. Mint mondta, "ezzel nem a közvéleménynek akartam megfelelni, hanem így tartottam a karrieremhez méltónak".

Kitért arra is, hogy a kapus posztban azt szerette a legjobban, hogy a mai felgyorsult kézilabdázásban rengeteg az indítás és a lerohanás, egy pontos passz a kapustól felér egy fél góllal. A megváltozott kézilábdázásról, azon belül is a hét mezőnyjátékos támadására építő taktikáról úgy nyilatkozott, hogy elfogadta, nem gondolta azt túl.

"Ha megvolt a lehetőségem rá, elvállaltam a lövést üres kapura, bár az edzők nem mindig szerették. Nagyon tetszett a korábbi kézilabdázás is, de nincs problémám a mostani játékkal sem. Gyorsabb lett, nagyobb a show körülötte, és így a szurkolóknak is érdekesebb" - fogalmazott.

Győri Audi ETO KC - Brest Bretagne HB női kézilabda BL középdöntő 1. forduló mérkőzése az Audi Arénában. Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld archív

Pályafutását a Bajnokok ligájában megszerzett ezüstéremmel zárta. Mint mondta, azon a hétvégén csak a pillanatnak élt és ki akarta hozni magából a legjobbat. 

" Úgy érzem, sikerült, szóval tükörbe tudok nézni. A lányok aranyosak voltak a lefújás után, amiatt szomorkodtak leginkább, hogy nem tudtak hozzásegíteni, hogy újabb BL-győzelemmel búcsúzzak. Ezzel együtt elképesztő volt a hangulat az arénában, igazán menő, hogy egy BL-döntővel zárhattam le a karrieremet" - fogalmazott.

A jövővel kapcsolatban  elmondta, hogy egyelőre csak az biztos, hogy hazaköltöznekk Franciaországba. Megerősítette, hogy megkeresték korábbi klubjától, de az idény végéig nem akarta sehová sem elkötelezni magát. A nyarat a pihenésnek szenteli, és annak, hogy kitalálja, merre vezessen tovább az útja.

"Szeretném átadni a tudásomat, segíteni a fiatal kapusokat, a szövetségben is számítanának rám, de fontos, hogy ez ne menjen a családom rovására" - mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában