Kosárlabda

2021.08.25. 08:57

Emléktorna nyitja a versenyszezont Sopronban

Több mint kétszáz játékos részvételével pénteken kezdődik a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia hagyományos rendezvénye, a Vetési Imre Emléktorna.

kisalfold.hu

A felkészülési időszak zárórendezvényeként, a versenyszezon nyitányaként is értelmezhető a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia által minden évben megrendezett torna, a Vetési Imre nevét viselő hagyományos programsorozat. Augusztus 27-től három napon át, két helyszínen kosaraznak a résztvevő csapatok, több mint 200 játékos. A torna egyelőre regionális, de mint dr. Szekeres Csaba, az akadémia elnöke elmondta, szeretnék bővíteni a résztvevők körét, és visszatérni a pandémia előtti hagyományokhoz, amikor például a Vasas Akadémia valamennyi korosztálya Sopronba látogatott ezen a hétvégén. Az a cél, hogy idővel minden akadémia versenynaptárban szerepeljen a Vetési Imre Emléktorna és a résztvevők között külföldi csapatok is megjelenjenek.

A program

Csütörtökön a soproni sportiskolás U16/B fogadja a szombathelyi Falco csapatát.

Pénteken az U13-asok folytatják a mérkőzések sorát; a Szombathelyi Ifjú Sólymok KSE, a Zalakerámia ZTE és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia méri össze felkészültségét a Krasznai-csarnokban, illetve a Vas- és Villamosipari Szakközépiskola tornatermében. Az U18-as csapatok – a szombathelyi Falco KC, a Körmendi Törpördögök és a vendéglátó soproniak – meccsei ugyancsak pénteken lesznek a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

A Szombathelyi Ifjú Sólymok KSE, a Körmendi Törpördögök és a Soproni Sportiskolás Bivalyok, azaz az U12-esek a VasVillában lépnek pályára szombaton. Az U16-os korosztály mérkőzései a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban lesznek szintén szombaton, ahol a vendéglátó, azaz a Soproni SI Kosárlabda Akadémia-SKC csapata, a Körmendi Törpördögök, a Rátgéber Akadémia, a Szombathelyi SI és Sportközpont tehetségeivel méri össze tudását.

Vasárnap az U14-es és az U18/B-s csapatok mérkőznek, előbbiek a Krasznai-csarnokban, utóbbiak a VasVilla Ferenczy János utcai tornatermében. Az U14-es tornán a körmendiek és a szombathelyiek a soproniak ellenfelei, az U18-asoknál pedig a Falco KC, a Győri KC és a Soproni SI Kosárlabda Akadémia-SMAFC vesznek részt a tornán. Vasárnap is lesz egy mérkőzés: a Krasznai-csarnokban 17 órakor a SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia fogadja a Körmend U20-as csapatát. (A mérkőzések időpontjai és minden hasznos információ megtalálható a sportiskola honlapján.

A mérkőzések szabadon látogathatók, de a biztonsági intézkedések elengedhetetlenek, ezért a bejáratoknál kötelező lesz a lázmérés és a kézfertőtlenítés.

A torna névadója, Vetési Imre emblematikus kosárlabda-edző volt, aki az élvonalban több együttest is vezetett. Dolgozott a fővárosban, Oroszlányban, Székesfehérvárott és Sopronban több csapatnál is: az Ászoknál, a Postás lányainál és életének utolsó évtizedében a SMAFC gárdájánál. Vetési Imre 2013-ban 68 évesen hunyt el, de egykori tanítványai nem engedik elhalványodni emlékét és elkötelezettségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában