nb1

2021.06.28. 11:02

Felkészülési meccs: hat góllal nyitott a Gyirmót

kisalfold.hu

Abda SC-VVFK-BAU–Gyirmót FC Győr 1–6 (0–2) Abda, 100 néző. V.: Horváth M.

Abda: Boráros – Kozma B., Korsós D., Varga R. (Kozma M.), Kovács Á., Kerékgyártó (Magyar P.) – Stekeres K. (Gál Dávid), Balogh L., Jász D. (Gaál D.), Szűcs G. (Bodor B.) – Fekete T. (Molnár G.). Vezetőedző: Gyurmánczi Attila.

Gyirmót: Hársfalvi (Rusák) – Major, Ene (Csörgő), Karacs, Szegi (Kirják) – Vass Á. (Kovács D.) – Radics M. (Herjeczki), Nagy P. (Heffler), Hajdú (Hasani) – Lencse (Varga B.), Simon A. (Szatmári). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Bodor B., ill. Herjeczki (2), Lencse, Simon A., Varga B., Heffler N.

Mérföldkőhöz érkezett az Abda labdarúgó-egyesületének létesítményfejlesztési projektje, ugyanis nemrég átadták a teljesen felújított klubépületet.

A megyei élvonalban szereplő együttes ennek apropóján szombaton gálamérkőzést játszott az NB I-es Gyirmót csapatával. A gyirmótiak abdai gyökerekkel rendelkező vezetőedzője, Csertői Aurél örömmel fogadta el a felkérést, így az élvonal küzdelmeire készülő sárga-kékek is lejátszották első edzőmérkőzésüket.

A gyirmótiak imponáló játékkal múlták felül a megyei I. osztályban tavaly hetedik helyen végzett hazaiakat.

A csapatok rekkenő hőségben kezdték meg a találkozót, a vendégek pedig már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert Lencse László és Simon András révén. A szünet után alaposan kicserélődtek a csapatok, de a lendület töretlen maradt: Varga Barnabás és Heffler Norbert egy-egy, míg Herjeczki Kristóf két találattal vette ki a részét a Marcal-partiak győzelméből, de az utolsó pillanatokban Bodor Bálint révén a hazaiak is gólt ünnepelhettek.

Újabb légióst igazoltak

A Gyirmót FC Győr újabb légióssal erősítette meg keretét a július végén kezdődő bajnoki szezonra. Az együttes kétéves szerződést kötött a román belső védővel, Ene Cornel Alexandruval, aki a hétvégi mérkőzésen már be is mutatkozott az Abda ellen. A 28 éves játékos korábban a CFR Clujzsal Román Kupát nyert, s szerepelt az U19-es válogatottban is. A legutóbbi három évet Kisvárdán töltötte az OTP Bank Ligában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában