edzőcsere?

2021.01.02. 08:57

Női kézilabda – Ambros Martín visszatér az Audi ETO-hoz?

Győrben nem a közelgő erőltetett menetrend a beszédtéma, hanem már a jövő, azon belül is az edző személye.

kisalfold.hu

Fotó: kisalfold.hu/archív

Lapunk megbízható forrásból úgy értesült, hogy nyártól már nem Danyi Gábor irányítja a csapat szakmai munkáját. A magyar női válogatott élén társ szövetségi kapitányként is tevékenykedő szakember a Balaton partjára, Siófokra teszi át székhelyét, ahol ismét együtt dolgozik majd Zdravko Zovkóval, azaz ismét összeáll a győriekkel az ötödik Bajnokok Ligája-serleget megnyerő edzőpáros. Információink szerint Danyi lesz a vezetőedző, a siófokiakat nyárig irányító Zovko pedig a segítője.

Ami az utódlást illeti, utolsó információink szerint két esélyes lehet a kispadra, a győrieket négyszer már a BL-ben csúcsra vezető spanyol Ambros Martín és a francia, jelenleg a Metzet és a holland női válogatottat is irányító – utóbbival vb-t nyert – Emmanuel Mayonnade. Jelenleg úgy fest, Martín visszatérésére van nagyobb esély. Igaz, a szakember a győri távozása óta nagy eredményt nem tudott felmutatni, bár az orosz Rosztovval eljutott a BL-fináléig, ott a győriektől vereséget szenvedett. A román női válogatottól idő előtt távozott, onnan egyből átült az orosz női válogatott kispadjára – a mostani szezon előtt Rosztovból váratlanul távozott –, a decemberi EB-n pedig nem jutott be az elődöntőbe az olimpiai bajnoki címvédővel. Az orosz szövetség pedig a kontinenstorna végét meg sem várva menesztette, az ötödik helyért rendezett meccsen már nem is ülhetett le a kispadra.

A hivatalos bejelentésre még várni kell Győrben és Siófokon is, de az biztos, izgalmas hetek előtt állnak a győri kézilabdabarátok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában