A városhoz kerül a stadion

2019.11.14. 09:04

Győr kapta meg a DAC-sporttelepet

Egy november 8-án született kormányhatározat alapján a győri DAC-stadion a magyar államtól a győri önkormányzat tulajdonába kerül.

Papp Győző

Fotó: Mészáros Mátyás

Harminckilenc évvel ezelőtt, 1980 nyarán adták át Győrött a Pápai úti DAC-sporttelepet, mert a korábban évtizedekig a klub otthonául szolgáló Erzsébet ligeti létesítményre szükség volt a kórház bővítése miatt.

Azóta főként a kék-fehérek futballcsapatai használták, leszámítva az elmúlt fél évet. Ekkor a Nemzeti Vagyonkezelő birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a korábbi bérlővel szemben és ezért a létesítményt lezárták.

Fotó: Mészáros Mátyás

Győré lesz majd a DAC-sporttelep – írtuk majd egy évvel ezelőtt és ez a hír a gyakorlatban is heteken belül valósággá válik. Egy nemrégiben, november 8-án született kormányhatározat alapján, amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, ugyanis a stadion a magyar államtól a győri önkormányzat tulajdonába kerül. Az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét egyébként tavaly kezdeményezte Győr vezetése.

„A kormánydöntés megszületett, néhány héten belül megtörténik a szerződés aláírása, majd a birtokbavétel. Korábban az volt a szándék, hogy a létesítmény legyen a DAC otthona és a klub legyen a működtető, de városi döntés csak a birtokbavétel után születik. Bárki kapja majd meg, januárban költözhet be a Pápai úti létesítménybe” – közölte érdeklődésünkre dr. Lipovits Szilárd, a győri önkormányzat jegyzője.

A megyei másodosztályban szereplő DAC UP ősszel Ikrényben készült és ott játszotta a mérkőzéseit, az utánpótlás pedig kisebb pályákon kapott helyet.

„Örülök, hogy a kormánydöntéssel megszűnik ez az áldatlan állapot és többé nem kényszerülnek albérletbe a csapataink – kezdi Arnold Csaba, a DAC UP klubigazgatója. – Kényszerűségből az őszi idénybeli mérkőzéseink pályaválasztói jogát kénytelenek voltunk feladni, tavasszal viszont már a Pápai úton fogadhatjuk ellenfeleinket.”

A DAC UP jelenleg két ponttal vezeti az Aranyhal Étterem Megyei II. osztály táblázatát a Koroncó előtt. Az őszi idényből még egy forduló van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában