Helyi sport

2017.10.17. 11:38

Kendó - Öt érem a fővárosból Győrzámolyra

Öt éremmel gazdagodott a győrzámolyi Szigetközi Junior Kendo Klub a hagyományos juniorkupán.

kisalfold.hu

A fővárosi viadalon Koós Armand serdülő korosztályban arany-, Élő Eszter pedig bronzérmes lett. Horváth Kristóf Fighting Spirit-díjat érdemelt.


Gyermek korosztályban Horváth Dávid harmadik helyen zárt, Szabó Botond és Virág Zsombor, az ifjúsági kategóriában pedig Oláh Benedek szintén Fighting Spirit-díjat kapott.


A felnőtt országos csapatbajnokságot hagyományosan májusban rendezik, de mivel hazánk idén májusban Európa-bajnokságnak adott otthont, így ez a verseny átkerült őszre.


Sikert sikerre halmoznak a győrzámolyi kendósok.



Ezúttal a szigetköziek különleges felállásban indultak, mivel három ifjút is nevezett a csapat. A Babos Gábor, Czifrik Balázs, Dubi Attila, Dubi Sándor, Horváth Kristóf, Koós Armand és Oláh Benedek alkotta csapat végül a harmadik helyet szerezte meg.


Fontos hír még, hogy a magyar válogatott megkezdte felkészülését a jövő szeptemberi dél-koreai világbajnokságra. Abe Tetsushi, a válogatott technikai vezetője megnevezte szakmai stábját. A vezetőedző Dubi Sándor, az edző Dubi Attila, a menedzser pedig Németh Péter lett. Mivel Babos Gábor a válogatott keret meghatározó tagja, így elmondható: a szigetközi kendósok mind a szakmai munkában, mind versenyzőként továbbra is meghatározó szerepet játszanak  a magyar kendó életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában