Helyi sport

2016.05.23. 00:06

NB II foci - Simán nyert a Gyirmót

Ikszelt a Sopron Szegeden.

kisalfold.hu

Gyirmót-Szolnok 3-1 (3-0)


20. p:  Simon András került helyzetbe a jobb oldalon, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0.

39. p: Völgyi buktatásáért megítélt szabadrúgásból Bori ívelt középre, a védők között érkező Balogh Béla pedig 10 méterről a bal felső sarokba fejelt. 2–0.

40. p:  Simon Attila tört kapura, majd 10 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 3–0.

66. p: Urbin csúsztatott 6 méterről a kapu. 3–1.


A soproni győzelme után immár bajnoknak és feljutónak számító kék-sárgák azt a Szolnokot látták vendégül, amely ősszel legyőzte őket.


A vártnak megfelelően a hazaiak léptek fel dominánsabban és irányították a játékot, melynek köszönhetően egy mintaszerű akció eredményeként a másodosztályú bajnokság legjobb játékosának választott Simon András – folytatva eddigi jó sorozatát – előnyhöz juttatta csapatát. Fél óra elteltével Balogh Béla volt fejjel eredményes, majd a játékrész vége előtt a másik Simon, Attila is bevette az egykori gyirmóti hálóőr, Somogyi kapuját. Szünet után sem változott sokat a mezőnybeli játék képe, csak annyiban, hogy amíg a hazaiak ötletes támadásokat vezettek, de a végén kihagyták a helyzeteket, addig a vendégek kevés helyzetük egyikéből szépíteni tudtak.

Jók: Balogh B., Vass P., Simon Attila, Simon András, ill. Villám, Fritz.


Bene Ferenc: –  Közönségszórakoztató, jó játékkal bajnokcsapathoz méltóan futballoztunk. Az első játékrészben több gyors támadásunk volt, amellyel eldöntöttük a mérkőzést, szünet után azonban visszavett a csapat, így a Szolnoknak is adódtak lehetőségei, de a helyzetek alapján több gól bennünk maradt.


Csábi József: – Az első fél órában asszisztáltunk a bajnok játékához, nagy hátrányba kerültünk, amely nem volt ránk korábban jellemző.

Lapincs Attila


Szeged-SVSE 0-0


Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, s az első félidőben inkább a soproniak előtt adódott gólszerzési lehetőség, Kapacina kétszer is bevehette volna a hazai kaput. A szünet után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, s inkább a hazaiaknak voltak helyzeteik, igaz, a hajrában  két kisebb vendéglehetőség is akadt, gól azonban ezekből sem született.


Értékes döntetlent ért el a Sopron, amellyel Supka Attila együttese biztosította bennmaradását a másodosztályban.


Klausz László: –  Izgalmas volt a mérkőzés, tudtuk, hogy a Sopron kulturált csapat, ezért nem vagyok elégedetlen az elért eredményünkkel. Szünet után sokkal több támadást vezettünk, ziccereink is voltak, amiket sajnos nem tudtuk gólra váltani.


Supka Attila: – A játék képe alapján nem vagyok elégedett az egy ponttal. Durván becsülve hetven-harminc százalékos volt a labdabirtoklás a javunkra. Győzelmet érdemeltünk  volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában