Helyi sport

2016.03.18. 12:06

NB II foci - Gyirmót-Szigetszentmiklós 2-2

A hazaiak egy góllal vezettek a szünetben, a végeredmény 2-2 lett.

Szeitz Tibor

Gyirmót-Szigetszentmiklós 2-2


2016.03.19. 18.00-óra, Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1000 néző


Merkantil Bank Liga, 20. forduló, jv.: Gyarmati II Tibor - Huszár Balázs, Kóbor Péter - Bereczki Miklós


GYIRMÓT FC GYŐR: Sebők Zs. - Bori G., Lázár P., Balogh B., Völgyi D. - Vass P., Kiss M., Simon András, Beliczky G., Horváth A. - Simon Attila. VEZETŐEDZŐ: Bene Ferenc


SZTK-ERIMA: Sánta A. - Sváb D., Gubacsi Z., Szepessy R., Vólent R., Barna Zs., Gulyás M., Kovács J., Hevesi-Tóth T., Horváth P., Lévai N. VEZETŐEDZŐ: Vágó Attila


17. p: Völgyi indította a bal oldalon felfutó Beliczkyt, aki pontosan centerezett középre, a lendületből érkező Simon András pedig 8 méterről, jobbal laposan a jobb alsó sarokba helyezett. 1–0.


74. p: Lévai ívelt a kapu elé, a labda a hosszú saroknál érkező Kovács J.-hez került, ő pedig ollózó mozdulattal 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1–1.


84. p: Paku bal oldali beadása után a hosszú saroknál Simon András az alapvonalról visszafejelte a labdát, a középen érkező Tóth N. pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 2–1.


85. p: Szepessy adott középre laposan a jobb oldalról, a rövid saroknál érkező Vólent pedig az ötös sarkától jobbal a kapu bal oldalába helyezett. 2–2.


A hazai fölény negyedóra elteltével érett góllá. Szünet után feljavult a vendégegyüttes, amely parádés góllal egyenlített. Aztán jött Tóth Norbert, ám hiába jutott ismét előnyhöz a Gyirmót, a középkezdés után rögtön egyenlített a vendégcsapat, s bár így is nőtt a Gyirmót előnye, értékes pontokat vitt el a Szigetszentmiklós Gyirmótról.


Bene Ferenc: – A játék képe nem indokolta, hogy ma két gólt kapunk. Sajnos ezen a mérkőzésen hiányzott a megfelelő koncentráció csapatom játékából. Egygólos vezetésünknél többször eldönthettük volna a találkozót, de sajnos nem így történt.


Vágó Attila: – A cserékkel történt frissítések jó hatással voltak csapatunk játékára, a szünet utáni produkciónkkal teljesen megérdemeltük a döntetlent.

Lapincs Attila


 



Magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott az elmúlt hétvégén az élvonalba igyekvő Gyirmót FC Győr. Az Ajka elleni sikerből alaposan kivetette a részét a nemrég sérülésből felépült Beliczky Gergő. A gyirmótiak játékosa többször is helyzetbe került, s két gólpasszt is adott.


„A góllövés ugyan most nem sikerült, de én annak is nagyon örülök, ha csak gólpasszt adok – kezdte a futballista. – Szerencsére a sérülésem már a múlté, s bár szinte minden mérkőzésen komoly rúgásokat kapok, teljesen egészséges vagyok" – folytatta a gyirmótiak hetese, aki szerint ezúttal már a játékkal sem volt probléma.

„Nem volt benne a meccsben, de hátrányba kerültünk. Az viszont a csapatunk erősségét mutatja, hogy ezt gyorsan ledolgoztuk, sőt, fordítani is hamar sikerült."


 A vezetőtalálat egy rendkívül látványos, valószínű, NB I-es találkozókon is elismerést arató akció végén született. Simon András sarkazása után Völgyi adott középre, majd Beliczky fejelt a középen érkező Simon Attila elé, aki egyből a kapuba továbbított.


„Kimondottan kreatív támadójátékra törekedtünk, s valóban látványos góllal sikerült a vezetést megszereznünk. Igyekszünk ilyen találatokkal kiszolgálni a szurkolóinkat."


A jó sorozatot akár hétvégén folytathatja is a Gyirmót.


„Ismét otthon lépünk pályára, s azért is lenne fontos legyőzni a Szigetszentmiklóst, mert aztán a válogatott találkozója miatt egy hét szünet következik, s jó lenne, ha megmaradna a többpontos előny. Nyugodtabban várhatnánk a folytatást, a Mezőkövesd elleni rangadót."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában