Helyi sport

2016.03.01. 14:01

Gyirmót FC Győr - Most Sebők Zsolt adta a pluszt

Gól nélküli döntetlennel ért véget a másodosztályú Gyirmót FC Győr-Kisvárda találkozó a hétvégén, s ebben óriási szerepet játszott a hazaiak kapusa, Sebők Zsolt. A gyirmóti hálóőr a második félidőben bravúrt bravúrra halmozott.

Szeitz Tibor

Nem lehetnek elégedettek az élvonalba igyekvő Gyirmót FC Győr szurkolói, a csapat ugyanis csupán egy pontot szerzett a múlt hétvégén a Kisvárda elleni bajnoki találkozón. Ráadásul a második félidőben inkább a vendégek álltak közelebb a győzelemhez. Több nagyobb helyzetet alakított ki a Kisvárda, ám a hazai kapuson, Sebők Zsolton nem tudtak kifogni a vendégek támadói. A tavaly Ciprusról hazatért magyar bajnok kapus mindent hárított.


„Ahogy azt vártuk, nagyon nehéz kilencven perc volt – összegzett érdeklődésünkre Sebők Zsolt. – Tudtuk, hogy jó csapat a Kisvárda, kiváló játékosállománnyal. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy előnybe kerültünk, sajnos nem sikerült a kapuba találnunk. A szünet után valóban veszélyesebb volt az ellenfél, s a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt" – tette hozzá szerényen a kapus, akinek teljesítményét még a Kisvárda edzője, Soós Imre is kiemelte a találkozót követően.


 „Nyilván jól ment a védés, s az a jó, ha mindig akad a csapatban egy-két olyan pluszteljesítmény, amely hozzájárul a jobb eredményhez. Most nekem sikerült ehhez a mérkőzéshez egy kis pluszt hozzátennem. Legutóbb például Balogh Béla fejelt egy győztes gólt. Csapatként együtt kell küzdenünk, csak így lehetünk sikeresek ebben az erős mezőnyben."


S ha már a legutóbbi mérkőzés szóba került, Sebők elismerte, a Szeged elleni idénynyitón bizony ő is hibázott.

„Talán nem kellett volna kimozdulnom annál a beadásnál, s akkor sikerült volna hárítanom. Ilyen is benne van ebben a játékban..." – tette hozzá a hálóőr, aki ősszel egészen parádés sorozatot produkált, hat találkozón keresztül nem kapott gólt.


„Nem panaszkodhatok, de ehhez a jó szériához a társak is kellettek. Amúgy nem nagyon foglalkoztat egy-egy ilyen sorozat. Ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat eredményes legyen és sikerüljön az élvonalba feljutnunk."

Ehhez akár a múlt héten megszerzett egy pontra is szükség lehet.


 „Ebben a hárompontos rendszerben gyorsabban nőhet a különbség, de hamarabb le is lehet szakadni. Minden megszerzett pontnak jelentősége lehet, akár ennek az egynek is."


 A két nehezebb bajnoki találkozó után most talán egy könnyebb széria következik. A sereghajtó Soroksár, aztán a tabellán utolsó előtti Ajka, majd a 13. Szigetszentmiklós lesz a gyirmótiak ellenfele. Valamennyi hazai pályán.

 „Papíron valóban mi vagyunk ezeknek a mérkőzéseknek az esélyesei, s talán valóban könnyebb összecsapások várnak ránk, de az igazság az, hogy úgyis minden a pályán dől el. Ezeken a találkozókon is a maximumot kell nyújtanunk, s nem becsülhetjük le egyik ellenfelünket sem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában