Helyi sport

2015.06.03. 10:25

Kosárlabda - Mindkét fronton a legjobb négyben a Sopron

A tavalyi kiugróan sikeres évad – Magyar Kupa-ezüst, bajnoki bronzérem – megőrizte „élcsapatstátusát" a Soproni Sördögök férficsapata, amely mind a kupában, mind pedig a bajnokságban negyedik lett. Sabáli Balázstól, a soproni gárda vezetőedzőjétől azt kértük, értékelje a 2014–15-ös évadban nyújtott szereplést.

kisalfold.hu

Az alapszakaszban nyújtott teljesítmény alapján Sabáli Balázs szerint kétarcú volt a gárda.

„Nagyon jól kezdtünk, nyerni tudtunk például Pakson, a Kecskemétet is megvertük hosszabbításban. Nemcsak itthon, hanem idegenben is kiegyensúlyozott volt a teljesítményünk. Azt gondolom, a tavalyi naptári évben nyújtott teljesítményére büszke lehet a csapat. Az év végi szünet sajnos nagy törést okozott, néhány játékosnál egyénileg és csapatszinten is jelentős visszaesés következett. Itt azért hozzá kell azt is tenni, hogy közben ellenfeleink fokozatosan erősítettek, összeállt a játékuk. Ekkor fájó vereségek is becsúsztak, gondolok itt többek között az Alba Fehérvár elleni hazai kudarcra vagy a MAFC otthonában elszenvedett vereségre. Összességében az alapszakasz győzelem-vereség mutatója reális, de az év első fele után többet vártunk" – fogalmazott a szakvezető.

Magyar Kupa: ismét a négy között

A Magyar Kupa-szereplést így értékelte a tréner: „Ijesztő kezdés után szerencsére hamar rendeztük a sorokat, így a négy közé jutásért sikerült visszavágni a fehérváriaknak a bajnokságban elszenvedett két vereségért. Sajnos a Kecskemét elleni elődöntőben nagyon gyenge napot fogtunk ki, lendületes ellenfelünk magabiztosan kerekedett fölénk. A bronzéremért a Pakssal játszottunk, amelynek erősebb a kerete, s ezt érvényre is juttatta" – mondta Sabáli Balázs.

Lejtmenetből a négy közé

A bajnoki középszakaszra és a rájátszásra így emlékezett vissza a Sördögök vezetőedzője: „A középszakaszba %BBlejtmenetben%AB mentünk be, tehát az alapszakasz gyenge zárását követően. Ahogy akkoriban játszottunk, meccset nem nyertünk volna a középszakaszban. Aztán sikerült nyerni Pakson – ahol több sérült is volt –, majd egy bravúrt bemutatva a Szolnokot is elkaptuk itthon. Ekkor felcsillant egy kis fény az alagút végén, a Kaposvár viszont – bár itthon legyőztük – szenzációsan menetelt a középszakaszban, s az ottani eredmények, valamint az ott mutatott játék alapján összességében megérdemelten előzött meg bennünket s került pályaelőnybe a rájátszásra" – folytatta Sabáli, aki a végjátékkal kapcsolatban így nyilatkozott:

Felemás rájátszás

„A playoff nagyon nagy pofonnal kezdődött Kaposváron, amelyből fokozatosan sikerült talpra állni. A párharc mindent eldöntő ötödik meccsén, Kaposváron nagyon összekapták magukat a srácok, és sikerült felülkerekednünk. Talán frissebbek voltunk, és nem rajtunk volt a nyomás. A Kaposvár akkor kapott ki először az idei év során hazai pályán, azok után, hogy a középszakaszban saját pályáján végigverte az élcsapatokat. Bejutottunk a négy közé. A Szolnok elleni három-nullás vereség a realitás, az OIaj a rájátszásban veretlenül menetelt a bajnoki címig. Ami miatt a végén kicsit keserű volt a szánk íze, hogy a Paks ellen nem sikerült kiharcolni a mindent eldöntő harmadik meccset, hazai vereséggel zártuk a szezont. Ekkor már nem volt elég erő a srácokban, Dénes Gáborra gyakorlatilag hónapok óta nem számíthattunk, az ellenfélnél viszont visszatértek s formába lendültek a korábban sérülés miatt heteket kihagyó kulcsemberek. Összességében, bár volt egy mély hullámvölgyünk, mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában bejutottunk a legjobb négy közé, több csapat szívesen cserélt volna velünk..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában