Helyi sport

2014.05.08. 13:52

SKC: megvan az első

kisalfold.hu

Sopron KC–Alba Fehérvár 89-65 (25–16, 21–16, 19–19, 24–14)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés, 1100 néző. V.: Cziffra, Török, Frányó.

Sopron: THOMAS 18/12, RUJÁK 6/3, Boriszov 10/6, DÉNES 8, BAROVIC 17. Cs.: TAKÁCS 16/15, Trepák 8/3, Tóth G. 3/3 Bus, Molnár M. 3, Nárai, Rátvay. Edző: Sabáli Balázs.
Fehérvár: Supola 8/3, Moore 11/3, TÓTH P., TÓTH N. 14/6, BARONE 10. Cs.: Hobbs 4, Szanati, Somogyi 2, Juhos, Oláh 5/3, Blaskovits, Timkó. Edző: Carlos Frade.
Idegesen, kapkodva kezdett a Sopron, Sabáli időt kért s a szakasz közepéig kiegyenlített lett a játék, Thimas vezérletével tartotta a lépést a bajnokkal a Sopron. A negyed közepén
óriási fordulat következett, leblokkolt az Alba, s egy remek csapatmunkával, Thomas, Trepák és Dénes vezetésével egy szédületes, 16–0-s futást produkálva jelentős előnyt szerzett a negyed végére a Sopron.

Boriszovék (fehérben) fölényesen győzték le a bajnokot. Fotó: Magasi

Boriszovék (fehérben) fölényesen győzték le a bajnokot. Fotó: Magasi

A második szakaszban Takács két és Boriszov egy triplájára építve egy 12–0-s rohamot mutattak be a szurkolóik által űzött-hajtott hazaiak. Az SKC előnye 20 pont fölé nőtt.

A szünet után Thomas és Takács révén tartotta 15 pont körüli előnyét. A szakasz közepén szinte minden akció kosárral végződött mindkét oldalon.
A befejező 10 percben a fehérváriak nem tudtak mit kezdeni a hazaiak remek dobóformájával, a vártnál jóval simábban győzött a Sopron.

[namelink name="Sabáli Balázs: "]– Nyertünk egy meccset, messze még a párharc vége. Nagyon idegesen kezdtünk, de később feljavultunk, nagyon jól dobtunk távolról. Örülök, hogy, ahogy reméltem, volt egy játékosunk Takács Norbi személyében, aki a kispadról beállva főszereplő lett.

[namelink name="Carlos Frade:"] – Küzdöttünk, de gyengén játszottunk, ellenfelünk pedig nagyon jól. Sokáig próbáltunk a tízpontos lélektani határon belülre kerülni, de ez nem sikerült, a végén pedig remekül dobó ellenfelünk elhúzott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában