Helyi sport

2014.05.16. 10:10

SKC az elődöntőben- Ebből még bajnoki arany is lehet

Újra hosszabbításos meccset játszott, de ezúttal győzött a Jonathon Thompson mellett már Filip Barovicsot is nélkülöző Sopron KC a bajnok Alba Fehérvár otthonában.

kisalfold.hu


Alba Fehérvár – Sopron KC 90-94 (22-24, 19-19, 24-18, 20.23, 6-10)

Székesfehérvár,  1200   néző. V: Cziffra, Papp, Török,

Fehérvár: Humphrey 6/6, Supola 8/6, TÓTH P. 17/6, TÓTH N. 14/3, Barone 6. Cs: SOMOGYI 18, HOBBS 13/3, Juhos 8/3, Oláh, Szanati. Edző: Carlos Frade.

Sopron: THOMAS 14/6, RUJÁK 23/12, BORISZOV 23/9 DÉNES 10, TREPÁK 22/9. Cs: Tóth G. 3/3, Takács 2. Edző: Sabáli Balázs.

Drámai csatában Trepák Zoltán előlépett, de Ruják Andris és Milos Boriszov is 20 fölött “termelt".

A végén Trepák triplájával szinte a sírból mentették hosszabbításra a 2 perccel korábban még megnyertnek hitt meccset, majd a túlórában előbb 4 pontos hátrányba kerültek, de létszámában megfogyatkozott, ám lelki erejét tekintve szédületes csapatunk ekkor sem roppant össze, hanem a maga javára fordította a meccset s a párharcot – ezzel bejutott az elődöntőbe.


A teljes írás itt érhető el >>

Korábban írtuk:

Ha győz a tartalékos SKC, bejut az elődöntőbe, ha nem, akkor a vasárnapi ötödik meccsre marad a döntés.

Az eddig „csak" az amerikai bedobót, Jonathon Thompsont nélkülöző Sopron 2–1-re vezet a negyeddöntős párharcban, de a harmadik meccsen kézközépcsonttörést elszenvedett montenegrói centerét, Filip Barovicot is elveszítette Sabáli Balázs együttese.

„Még több hittel kell nekimenni az ellenfélnek – felelte az SKC vezetőedzője arra a kérdésre, mit lehet tenni egy amúgy is fárasztó, nehéz párharcban, amikor két kezdő emberét elvesztette a csapat. – Az előfordult már, hogy Barovic nélkül játszottunk és akkor sikerült megoldani a helyettesítését. Akkor azonban Thompson játszott, ráadásul az nem egy többmeccses megerőltető sorozat közben történt, most jóval nehezebb helyzetben vagyunk."

Hogy hogyan oldható meg Barovic pótlása, arról azt mondta, Sabáli: Trepák Zoltánnak és Tóth Gergelynek egyértelműen elő kell lépni centerposzton, s ha ők egy jó átlagot tudnak hozni, azzal rengeteget segíthetnek a csapatnak. A harmadik meccs kapcsán még azt fejtegette az SKC mestere, hogy a párharc legutóbbi összecsapásán 17 labdát adtak el játékosai – az első negyedben hetet –, annyit, mint a két azt megelőző találkozón összesen. Erre mindenképpen jobban oda kell figyelni, várható, hogy a fehérváriak továbbra sem adják fel a roppant agresszív egész pályás letámadásos védekezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában