Helyi sport

2014.05.12. 09:35

Kosárlabda NB I - Hajszálon múlt az újabb SKC győzelem

A végjátékban a Sopron a győzelemért támadott, de a győztes találatot nem sikerült bevinnie.

kisalfold.hu

Alba Fehérvár–Soproni KC 95–90 (18–22, 22–18, 19–31, 24–12, 12–7)
Székesfehérvár, férfi NB I-es rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés, 1000 néző. V.: Földházi, Hegedűs, Farkas.

Alba: Tóth P. 4, Supola 9/3, MOORE 28/15, TÓTH N. 11/3, Barone 5. Cs.: SOMOGYI 16, HUMPHREY 15/9, Juhos 7/3, Oláh. Edző: Carlos Frade.

Sopron: Ruják A. 8/3, THOMAS 27/15, BORISZOV 23/12, DÉNES 12/6, BAROVIC 15. Cs.: Trepák, Takács N. 3/3, Tóth G. 2. Edző: Sabáli Balázs.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

A Sopron Dénes és Barovic vezetésével parádés, 9–1-es „repülőrajttal" kezdett a bajnok otthonában. A negyed hajrájában Humphrey vezérletével feljött az Alba. A második szakasz elején Thomas és Boriszov remek megmozdulásaival ismét ellépett az SKC (30–21). A félidő hajrájában elsősorban Moore és Somogyi eredményessége révén ledolgozta hátrányát az Alba.

Boriszov triplájával kezdődött a második félidő. A szakasz közepén Thomas tarthatatlan volt, Barovic is felnőtt a feladathoz, s már 14 is volt az SKC-előny. A negyedik tíz percben Ruják kosarát 9–0-ás fehérvári futás követte. Időkérés után a negyed közepén Boriszov vágott be egy hármast, de a hazaiak újabb 9–0-lal fordítottak. A hihetetlen izgalmas végjátékban a Sopron a győzelemért támadott, de a győztes találatot nem sikerült bevinnie, jöhetett a hosszabbítás.

Ebben a soproniak vezére, Thomas kipontozódott, Somogyi egyenlített, majd Moore triplája megadta a kegyelemdöfést.

[namelink name="Sabáli Balázs"]: – Volt egy remek harmadik negyedünk, de az ott szerzett előnyt rövid idő alatt leadtuk, mert a negyedik negyedben jött a rövidzárlat. Mindkét csapat jól dobott, de sok kosarat kaptunk rendezetlen védelem ellen s abból, hogy a palánkunk alatt több lepattanót visszaszereztek a hazaiak. Egyrészt bosszantó, hogy egy nyerhető mérkőzést vesztettünk el, másrészt viszont megint megmutattuk az erőnket Székesfehérváron. Kedden újult erővel próbálunk hazai környezetben megint előnyt szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában