Helyi sport

2014.05.09. 10:20

Kosárlabda - Csak csatát nyert az SKC

Magabiztosan nyerte a férfibajnokság negyeddöntőjének első felvonását a Soproni KC, de Sabáli Balázs vezetőedző szerint még semmi nem dőlt el.

kisalfold.hu

Az első meccs után elégedett lehet [namelink name="Sabáli Balázs"], a Soproni KC szakvezetője, hiszen fiai váratlanul magabiztosan, 24 ponttal győzték le a címvédő Alba Fehérvár csapatát. Ugyanakkor az edző szerint csak csatát nyertek, a háború még nem dőlt el.

„Egy-nulla ide, de ennyi – zárta rövidre a Sopron edzője. – A szerdai siker értékét azért növeli, hogy a görcsös, ideges kezdés után sikerült fölényes győzelmet aratnunk. Nulla-hat után sikerült rendezni a sorokat, s attól kezdve már lényegében a mi szánk íze szerint alakult a meccs.

Fontos volt, hogy fegyelmezetten játszottunk, s a szinte végig letámadó fehérvári csapat ellen ezúttal mindössze nyolc labdát adtunk el. Nagyon bíztam benne, hogy Jonathon Thompson kiválásával lesz valaki, aki előrelép a cseresorból és meghatározó lesz, szerencsére Takács Norbert személyében volt ilyen játékosunk."

Takács Norbert amellett, hogy hat triplakísérletéből ötöt bedobott, a mezőnymunkából is kivette a részét. A 16 pontja mellé leszedett 8 lepattanót, volt 3 gólpassza és 1 blokkja, 25-ös teljesítményindexével a cserepadról érkezve lett a mérkőzés legértékesebb játékosa.
A bedobó nem először lépett elő nyerőemberré soproni színekben: „Így van, korábban is volt már rá példa, hogy sikerült jól beugranom. Ez persze a társak segítsége, biztatása és jó átadásai nélkül nem sikerült volna. Ami nagy önbizalmat adott nekem a szerdai meccsen, az a második triplám volt, amelyet közvetlenül a kispadunk elől dobtam, szerintem jóval a köríven kívülről."

A remek teljesítményt nyújtó kosaras hozzátette: bár volt már, hogy több pontot szerzett a soproni csapat játékosaként, összességében ez volt a legjobb játéka amióta Sopronban kosarazik. A folytatással kapcsolatban azt fejtegette, biztos nagyon nehéz lesz szombaton Székesfehérváron nyerni, de a nyomás már az Alba csapatán lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában