Helyi sport

2014.05.13. 11:42

Ismét előnyben az SKC

Elsősorban a parádés harmadik negyedben nyújtott játéknak köszönhetően ismét előnyt szerzett a Sopron a negyeddöntőben, a bajnok Alba Fehérvárral szemben.

kisalfold.hu


Az első percekben szinte minden  támadás kosárral végződött, főleg  JT eredményessége révén  a 2. percben, 6-4-re vezetett a Sopron. A negyed közepén  Boriszov és Somogyi pontpárbaját láthatták a szurkolók. A szakasz Tóth Norbert hármasával és 3 pontos fehérvári vezetéssel zárult.

Hatalmas, fogcsikorgató küzdelemmel kezdődött a második negyed, amelynek elején több, mint 3 percig nem született kosár. A 14. perc elején Takács Norbi triplájával egyenlített a Sopron, amely egy 7-0-ás SKC roham kezdetét jelentette.

A fehérváriak a negyed első felében nem is szereztek pontot. A bajnok hosszú kosárcsendjét Somogyi törte meg. Boriszov büntetőivel majd Dénes kosarával hattal ellépett a Sopron, az ekkor több labdát eladó fehérvári gárdával szemben. A fordulatos félidő végén Moore és Somogyi révén 1 pontra feljött a fehérvári csapat.

Filip kosarával kezdődött a második félidő, majd 2 büntetőjéből egyet bedobott a montenegrói center. Sajnos ezután egy ütközésnél Barovic a kezén megsérült, le kellett cserélni. (Kezét még a kedd esti meccs után begipszelték, a hivatalos diagnózis: a kézközépcsont bázisának csukló elöli részének elmozdulás nélküli törése. A középjátékos keze 3-4 hétig gipszben lesz, utána gyógytorna következik a számára.)

Trepák triplájával a hazai előny 10 pontosra nőtt, A fehérváriakat Somogyi próbálta versenyben tartani.  A zárószakasz elején Boriszov triplájával már 10 ponttal vezetett a hazai gárda. Moore még büntetőkből sem tudta 10 ponton belülre hozni csapatát, s a végjátékban már nem volt annyi az Albában, hogy fordítson.

Sabáli Balázs: - Vártam már, hogy a mezőnysorban lecsökkent rotációs lehetőségeink miatt a három alacsony légiósával próbál majd fárasztani minket az Alba, ahogy most tette. Nagyon remélem, tovább nem fogyatkozunk…Mindenképpen nagyon nehéz meccs vár ránk Székesfehérváron.

Carlos Frade: - Nem játszottunk rosszul, a játékosok úgy járatták a labdát, ahogy kértem, de sok tiszta helyzetet elhibáztak. Ma a jobb dobóteljesítmény és a lepattanózás ellenfelünk javára döntött, de szerintem a játékra lehet építeni a következő mérkőzésen.

A rájátszás negyedik mérkőzése
2014.05.16-án, pénteken, 19 órakor lesz Székesfehérváron.
A meccset a Digisport közvetíti.

Korábban írtuk:

Drámai küzdelemben, hosszabbítás után maradt alul Székesfehérváron, a bajnokcsapat otthonában a Soproni KC férficsapata a negyeddöntő párharc második meccsén. A párharc így 1–1-re áll, a harmadik meccset kedden 19 órától játsszák Sopronban, az MKB-arénában.

Sabáli Balázs, a Sopron szakvezetője a hosszabbítás után Székesfehérváron elveszített második meccs kapcsán azt fejtegette, bár jól játszott a csapata, voltak időszakok, amikor mind támadásban, mind védekezésben rossz döntéseket hoztak játékosai.

Az első meccshez képest a fehérvári gárda változtatott néhány apróbb dolgot, de összességében nem ezen múlt, hogy – amúgy remek, izgalmas meccsen – végül alulmaradt az SKC.

A soproni csapat edzője kifejtette: gond leginkább azzal volt, hogy egyes időszakokban sok rendezetlen védelem elleni kosarat kapott a soproni csapat, erre mindenképpen jobban oda kell figyelni. A védekezési alapkoncepció nem változik, a visszarendeződésre viszont mindenképpen jobban oda kell figyelni.

A ma esti hazai mérkőzésen a soproni csapat célja egyértelmű: újra megszerezni a vezetést, azaz „behúzni" a győzelmet az MKB-
arénában.

Ehhez óriási szükség lesz majd a soproni közönség, a szurkolótábor biztatására is. Ennek kapcsán Sabáli kiemelte: ezúton is köszöni, hogy Székesfehérvárra is sokan elkísérték a csapatot, sajnálja, hogy végül nem tudták győzelemmel megörvendeztetni őket. Bízik abban, hogy este a támogatásuk segítségével sikerül újra megszerezni az előnyt a párharcban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában