kisalfold.hu podcast

2024.06.12. 07:05

Czvikovszky Tamás a Könyvbarlang standjánál szombat dedikálja könyveit

A győri Városházán eltöltött több, mint negyedszázad alatt a városépítés, városrendezés mellett a város alap-, és várostérképeivel, rendezési terveivel foglalkozott podcast vendégünk.

Herkely Ákos

Czvikovszky Tamás

A város régi és új szegmenseit kutatta, így a Városháza épületeit is, amelynek történetét, építését 2009-ben írt könyvében ismerteti A Város Háza címmel. Számos kiadványban közreműködőként, szerkesztőként vett részt. Győr város 750 éves évfordulóján írta meg a Győri utcák könyve című albumot, ami a város 1100 utcáját ismerteti, néveredettel, történetével.

A két kötet

Mesteri Mesterek Első kötete, amit Szalay Gyula professzorral és a szintén Győrt szerető és ismerő szerzőtársakkal (Baross Éva, Nagy István, Pápai Emese, Szalay Gyula, T. Városi Ágnes) hozott létre 2021-ben.

A Mesteri Mesterek Második kötetét, amit Dr. Szalay Gyula halála után szerzőtársaival Nagy Istvánnal és Torma Attilával fejezett be.
A két kötet Győr 18. és 19. - érintve a 20. századod is - állít emléket városunk meghatározó kézműves, kereskedő, vendéglátó vállalkozásainak.

Hallgassa meg!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában