Könyvbemutató

2024.05.13. 19:03

Beszélgetés a szerzővel a SopronFesten: Winkler Barnabás A rózsaszín Zsolnay című könyvének bemutatója

A Zsolnay név hallatán sok szép szín juthat eszünkbe, sőt, leginkább a színek orgiája. De szinte biztos, hogy kevesen gondolnak a rózsaszínre. Pedig a történet ezzel a színnel indult. Egy Zsolnay rózsaszínű boroskancsóval való véletlen találkozása indította el Winkler Barnabás építész életre szóló gyűjtőszenvedélyét is öt évtizeddel ezelőtt.

Bódvai Ildikó

Add a subheading - 1

Winkler Barnabás A rózsaszín Zsolnay című könyvének bemutatójára várják május 14-én, kedden 18 órára az érdeklődőket a Cédrus KÖNYVrakTÉR-ben (Bünker köz 2.). A szerzővel Turbuly Éva történész, levéltáros beszélget.

 A könyv a száz évig dokumentálatlan, de mára épp általa láthatóvá, szerethetővé tett, az európai formatervezés történetének részét képező rózsaszínű tárgyak lenyűgöző tárlatát mutatja be. A személyes, sokszor mulatságos, önironikus történetek teszik rendkívül élvezetes olvasmánnyá a szakmailag és kivitelében is pazar kötetet, mely 2023-ban elnyerte a Szép Magyar Könyv különdíját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában