Életmű

2024.03.25. 12:39

Tavaszt idéznek a selyemképek a soproni kiállításon

Újabb fantasztikus alkotásoknak ad otthont a soproni Liszt Központ Munkácsy terme, ahol Szurokné Strassner Klára festőművész "Sokszínű Világom" című életmű kiállítása nyílt meg vasárnap. A tavaszt idéző selyemképek életörömöt, életigenlést és vidámságot sugároznak.

Varga Henrietta

A művésznő éveken keresztül több hazai és külföldi művésztáborban fejlesztette tudását. Selyemképei országosan ismertek, amelyeket a most nyílt tárlaton - a zsírkövekből faragott alkotások, rézkarcok, pasztellek és akvarellek mellett - az érdeklődők is megcsodálhatnak.

életmű
Selyemképeket és zsírkőből készült alkotásokat csodálhatnak meg a látogatók a kiállításon. Fotó: Szalay Károly

Szurokné Strassner Klára kis kitérőt követően a kilencvenes években merült el újra a művészetekben. Selyemképeit nem a hagyományos technikával, hanem saját módszerével készíti. 1995 óta a Soproni Képzőművészeti Társaság tagja, vezetőségében több cikluson át tevékenykedett.

A kezdetekben több technikát is kipróbáltam, de miután megismerkedtem a selyemmel és elsajátítottam különleges technikáját csak ezeket festettem. Témái szinte kivétel nélkül a természettel kapcsolatosak, tájképek és virágok. Boldog és hálás vagyok, hogy ez a kiállítás létrejöhetett és a közel harminc éves alkotói munkámat bemutathatom

- osztotta meg lapunkkal a festőművész.

Az eseményen részt vett Farkas Ciprián polgármester, aki köszöntő beszédében méltatta a művésznő munkásságát. Kiemelte, hogy nem csak kint, hanem a teremben is tavasz van a fantasztikus alkotásoknak köszönhetően, amelyek mindegyike életörömöt, életigenlést és vidámságot sugároz.

A tárlatot Nemes András művészettörténész nyitotta meg, aki ismertette a hallgatókkal a művésznő rendkívül gazdag és termékeny alkotó időszakát, valamint bemutatta a képeket és faragványokat.

A kiállítás április 7-ig látogatható, összesen 84 képet és 12 kőfaragványt tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában