Programajánló

2024.05.08. 17:00

Mozgalmas, vidám kisbodaki június

Kisbodak nyár elején több programmal várja az érdeklődőket. Június 2-án Dunáljunk még! címmel aktív családi napot és ingyenes vízitúrákat szerveznek. A vízitúrázásba az évad első Szigetköz Jártassági Tanfolyamán kóstolhatunk bele.

Kisalföld.hu

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Natúrparki Aktív Családi Napot a Szigetköz Natúrpark. Az egész napos szabadtéri program keretében invitálják a Kisbodaki Vízi Kultúrházhoz a vízitúrázni vágyókat rövidebb és hosszabb programokkal.

Reggel 8.45-kor startol a Csallóköz-körtúra: ezt a programot edzett vízitúrásoknak ajánlják. Csak túrakenuval indulnak útnak, 2–3 fős legénységeket várnak. A túra hosszú, számtalan átemelés tarkítja, visszaérkezés délután 4 óra környékén várható.

Könnyű, egy- és kétórás vízitúrák indulnak 10, 11 és 14 órakor a kisbodaki csónak­kikötőből. A rövid túrán elsajátíthatjuk a ki- és beszállás, a vízen közlekedés alapvető mozdulatait. A hosszabb vízitúra a kisbodaki ágrendszerben már a gyakorlottabbaknak is élményt jelent.

Felfedezhetjük a vízitúrázás és a természetjárás varázslatos világát: az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletek a vizikulturhaz.hu ­oldalon. Június 7-én hivatalosan is átadják az újjáépített parkot és a kemencék környékét: délután 2 órakor kezdődik az ünnepség. A rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő, védnöke Németh Zoltán, a vármegyei önkormányzat elnöke. A hivatalos átadó után hordógurítás, zene, bográcsolás várja a helyieket és a vendégeket.

Június 22-én családi délután helyszíne a játszótér: felavatják az új játszóeszközöket, lesz ugrálóvár, arcfestés, sok-sok játék, és elfogyasztják a szülők által készített bográcsos ételt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában