110 éves

2023.10.03. 20:36

Összefogás parkja - Zarándokmise Sokorópátkán - fotók

A Sokoró Tájegység Egyesülés testvérklubjaival és a katolikus egyház képviselőjével tájékoztatta a sajtót kedden a hétvégi sokorópátkai zarándokmiséről, amelyet a 110 éves Magyarok Nagyasszonya-templom tiszteletére rendeznek. Az esemény egyben az Összetartozás parkért való összefogást is szolgálja, amelyet közösségi térré szeretne formálni a Sokoró Tájegység Egyesülés színpadként is használható kápolnainstallációval, tűzrakó hellyel, hozzá tartozó parkolókkal.

Bella Violetta

Képünkön a Magyarok Nagyasszonya-templom tövében Kiss-Surányi Balázs, Bassák Attila, Sokorópátka polgármestere, Balogh László, Vajda Péter, Bognár István atya, Szilágyi Zsolt és Székely László.

Fotó: Nagy Gábor

Hagyományteremtő szándékkal motoros zarándoklat is indul Pannonhalmáról, a főapátság előtti kereszttől szombat reggel 9-kor az eseményre, hálát adni a balesetmentes szezonért. De több településről indul kerékpáros, illetve gyalogos zarándoklat is, Győrből, Felpécről, Ravazdról többek között, amelyek várják a csatlakozni vágyókat. 

Hortobágyi T. Cirill főapát mutatja be a szentmisét szombaton a Trianon-emlékműnél. A mise teljes bevétele a parkhoz folyik be, de további adományokat várnak a célra. 

Három helyszínen, a Sokoró Kapujánál, a 110 éves Magyarok Nagyasszonya-templomnál és a Hármashalom-oltárnál a Kőhányás pihenőparkban várják majd a zarándokokat és az érdeklődőket szombaton és vasárnap. 

– Sokak számára már csak a körhintát jelenti – mondta Bognár István atya, aki két hónapja plébánosa a falunak –, de a búcsú a templomhoz kötődik. Búcsút nyerhetünk, azaz tiszta lelket, ha búcsút mondunk a bűneinknek, és Isten kegyelméből tiszta szívvel vehetünk részt a szentmisén. Az összmagyarságért imádkozzunk, annak lelki megújulásáért, ezen belül külön is szeretném felajánlani a vasárnap tizenegyes misét a környékbeli fiatalokért, mert úgy hiszem, hogy egy boldogabb jövőnek ők a zálogai. 

A lelki alkalmak után a közösségépítés veszi át a szerepet néptánccsoportok fellépéseivel, sütiversennyel, pogácsázással és este táncházzal, olyan fellépőkkel, mint a Téti Ifjúsági Fúvószenekar, a Regös Táncműhely és a soproni Fajkusz Banda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában