Nyitva

2023.09.16. 12:34

Újra élettel telt meg Győrben a Generációk Háza - fotók

Az épület felújítása, korszerűsítése után egész napos programokkal várták kicsiket és nagyokat a megszépült házban szombaton.

Barki Andrea

Nagyon népszerűek az apróságok és anyukájuk körében a kerekítő foglalkozások.  A bemutatkozó foglalkozások résztvevői közül is bizonyára szívesen vesznek majd részt az ovisok néptánc csoportjában. A táncház, a zenei és kézműves foglalkozások közül nem volt könnyű választani. Igaz a ház munkatársainak szlogenje:

Ha bejössz hozzánk, minden zugban egy foglalkozás,  szakkör, vagy műhely vár rád!

Az épület felújítása a Generációk zöld belvárosa címet viselte, amihez a zöld park fesztiválon többféle kiállítás készült, amelyeket mind meghívtak az újranyitott ház bemutatkozó napjára.

 

Az első emeleti termekben különleges divatbemutatót láthatott a közönség.

A bemutatott ruhák egy ökoversenyre készültek. – A fenntarthatóság jegyében arra kellett figyelni, hogy hordható ruhák készüljenek hulladék anyagból. Arra büszkék lehetünk, hogy a tanulóink által készített ruhák maradandóak, már több mint húsz divatbemutatón vettünk részt velük. A hallgatók ötletei alapján készültek buborékos fóliából, redőnyből, de használtak teafiltert, teadobozt, kávészacskót, sörösüveg kupakot, de még a Kisalföld újságból is készült egy mutatós ruha – tudtuk meg a helyszínen Kamarásné Dukkon Anitától, a Győri SC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium tanárától, aki azt is elmondta, hogy egyre népszerűbb a felnőttképzésük, mert egyre többen szeretnének egyedi ruhát viselni. Két évente húsz tanulójuk sajátítja el a női szabó mesterség titkait.

A bemutatók után, a látottak alapján sem lesz könnyű választani a sokféle programból, hiszen annyi érdekes dolog történik a Generációk Házában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában