Több mint százan fújták el az esőt

2023.08.03. 13:26

Örömzenével ért véget az Agora Zenei Esték idei programsorozata Tatabányán - galéria

A Vértes Agorája nyári kínálatának klasszikus sorozata az Agora Zenei Esték. Hat esztendeje már annak, hogy minden júliusban, péntek esténként különféle különleges koncertek, zenei műfajok dallamai csendülnek fel a Zenepavilonnál. A szervezők idén négy koncertből álló programsorozattal várták és kényeztették a zenét szerető és értő közönséget.

Kiss T. József

A műfajok között megtalálható volt a „klasszikus” amerikai countryzene, a jazz és big band műfajt az idén a 25 éves Tatabányai Black Diamond Big Band Zenekar képviselte. A „Nyughatatlan Zenekar” Johnny Casht idézte meg, a műfaj amerikai koronázatlan királyának állított emléket. Az autentikus amerikai életérzéssel, a countryval és a rockabillyvel is találkozhatott a közönség. 

A zenei sorozat talán legnépszerűbb és leginkább várt koncertje, a Százan fújják című produkció ezúttal is a sorozat végére maradt, amely a legnagyobb közönséget vonzotta. A „Százan fújják” „alkalmi fúvószenekar már rég kinőtte a Zenepavilont, a zenekar minden évben tovább bővül, de szerencsére sok jó fúvós kis helyen is elfért. Az idén már 120 zenész szólaltatta meg hangszerét. 

 

Az Agora Zenei Esték zárókoncertjén több mint 120-an zenéltek együtt Szabó Ferenc vezetésével. Fotó: Kiss T. József

A „Százan fújják” szervezője A Vértes Agorája és Tatabánya Város Fúvószenekara voltak. Őket idén Komárom Város Egressy Fúvószenekara és a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola Fúvószenekarának fiataljai egészítették ki, így aztán valójában több mint százan fújták a népszerű dallamokat, a könnyű esztrádzenéket, film- zenéket a közönség legnagyobb örömére. A nagyérdemű pedig igazán jól szórakozott, pedig sötét felhők gyülekeztek az égen. Hamar előkerültek az esernyők, de szerencsére nem nagyon volt rá szükség, hiszen a fúvószenészek „elfújták” a sötét fellegeket. Maklári Zoltán műsorközlő, Tatabánya Város Fúvószenekarának klarinétosa tréfásan megjegyezte, ha zenélnek, akkor elfújják az esőfelhőket. Így is történt, a koncerten nem ázott meg senki, viszont mindenki nagyszerű zenei élményekkel lett gazdagabb... 

Szabó Ferenc és Szicsó István karmesterek egymást váltva vezényelték a zenekart. A 120 fős zenekar és közönsége hamar egymásra találtak. Örömzenével, nagyszerű hangulatban ért véget az Agora Zenei Esték idei koncertsorozata. 

Szabó Ferenc és Szicsó István karmesterek.

Tatabánya Város Fúvószenekarát és a közönséget Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere is köszöntötte. Megemlékezett a 125 évvel ezelőtt alapított Bányász Fúvószenekarról, és további sok sikert kívánt az 1974-ben alapított, jövőre 50 éves Tatabánya Város Fúvószenekarának is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában