Kiállítás

2023.08.18. 20:26

Kortárs Művészeti Panoráma - Tizennyolc alkotó mutatkozik be a mosonmagyaróvári Flesch Központban

A kultúra, a művészet varázsáról beszélt Nagy István a Kortárs Művészeti Panoráma megnyitóján a Flesch Központban pénteken este. Ezúttal tizennyolc alkotó mutatkozik be.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Festmények, grafikák, ékszerek, ólmozott üvegek, fotók sorakoznak a galériában, melyeket szeptember 8-ig tekinthetünk meg. Tizennyolc alkotó hozta el munkáit.

Házigazdaként Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket a Kortárs Művészeti Panoráma pénteki megnyitóján.
A művészet és a kultúrahatalmáról, varázsáról szólt Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte: a két parton élőket köti össze a KOMP, azaz a Kortárs Művészeti Panoráma, melynek sok barátság, emlék, találkozás köszönhető.
Árvay István mosonmagyaróvári polgármester arra mutatott rá, hogy milyen változások mennek végbe tíz év alatt egy művész lelkében és pályájában. Azt kívánta, legyen folytatása e közös kiállításoknak.

Böröndi Lajos író, költő verssel, Kovacsics István gitárjátékkal járult hozzá a megnyitóhoz.

Lebó Ferenc szobrászművész elismeréseket adott át Varga Györgynek, a kiállítás kurátorának, a grafikai terveket megálmodó Uzsák Zoltánnak, továbbá Nagy Istvánnak, Árvay Istvánnak, akik a KOMP működését segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában